Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 13:26 2 719 13

Русия ще строи 1000 зарядни станции за електромобили

  • россети-
  • зарядна станция-
  • електромобил

До 2024 г. в 30 големи руски града ще бъдат открити 1 000 зарядни станции за електромобили, обяви генералният директор на енергийната компания "Россети" Павел Ливинский пред агенция "Прайм".

"За мащабите на Европа или Калифорния това може да е малко число, но за нашата страна е сериозен тласък за развитието на електрическия транспорт. Целта ни е да снабдим със зарядни станции 30-те най-големи града в нашата страна и 30 от най-натоварените магистрали", коментира Ливинский.

Шефът на "Россети" отбелязва, че в момента на територията на Русия работят 250 зарядни станции. В москва до края на годината ще бъдат инсталирани още 53 ултрабързи терминали за зареждане на електрически автобуси, които са много по-мощни от станциите за леки коли.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пилот на Ферари

    8 6 Отговор
    Електричките действително стават само за гъсто населени места . За градчета под 20 хил зареждане само в домашни условия.
  • 2 Хахаха се исмя графа

    3 3 Отговор
    Те имат 200 станции за газ пък ще построят. Хахайа
  • 3 987

    7 15 Отговор
    Щом недоразвита и изостанала държава като Русия се насочва в тази посока значи работата е ясна.Имайте на предвид ,че Русия е държава която не произвежда почти нищо и не изнася нищо ,а е предимно суровинна република и нямат никаква идея да налагат електричките ,но явно искат да догонват.Другото което е ,че руснака надали ще има пари да си купи ел, автомобил.

    Коментиран от #5, #12

  • 4 jorj

    0 0 Отговор
    На 1,5 милиона 1,000000000000.
  • 5 гост

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "987":

    Ти май си мислиш , че още дълго петролките ще са по-евтини от електричките ?? Първоначално де , щото за 10 години и сега електричките са много по-евтини !! Обаче до 5 години и в магазина ще са по-евтини !! И то значително !! И дори в Раша и България !!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 987

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Аз въобще не си мисля нищо и не ме интерсува тая форумна война тук между двг и ел. автомобилите.Колкото до цените е съвсем нормално колкото по масово става толкова повече да падне и цената.
  • 7 Случаен

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Някой друг път
  • 8 Rado

    4 1 Отговор
    Нещо за джендъри в Русия няма ли да коментирате???

    Коментиран от #13

  • 9 Ники

    2 0 Отговор
    Апък ние ще строим държавни бензиностанции,за по евтин о гориво.
    На пук на Путин.

    Коментиран от #10

  • 10 Rado

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ники":

    Русофилите наричат джендъри цели държави заради подкрепата за електромобили, следователно Путин е джендър. Но сега ще русоробите ще обърнат палачинката и ще подкрепят елетромобилите, да не говорим ако Русия изкара някоя БЕЗАНАЛОГОВА електричка.
  • 11 Да почват

    2 0 Отговор
    реактора в Белене, че да вържат Черноморието от Крим до Босфора
  • 12 Бодак

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "987":

    "Имайте на предвид ,че Русия е държава която не произвежда почти нищо и не изнася нищо...."
    Момче Тролче, хапчето, хапчето .... имай го в предвид ....
    И друго имай в предвид... Омразата и Бесът са нездравословни, без значение дали твоя случай - за пари, по услога тролене в област русофобия или го правиш по душа. Душата ще ти се развали рано или късно - омразата и бесът, добро не са донесли никому
  • 13 Бодак

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Rado":

    " Нещо за джендъри в Русия няма ли да коментирате???"

    Не, няма. Те за това най-много я мразят джендърите. В Русия няма Родител 1 и Родител 2, а има мама и татко. Как да не ги мразиш :)