21 Октомври, 2020 10:47 7 850 17

Volkswagen купува американски производител на камиони

  • volkswagen-
  • traton-
  • navistar international

Групата Traton, която обединява производителите на камиони и автобуси в състава на Volkswagen AG, ще закупи американската компания Navistar International. Двете страни са стигнали до споразумение, след като немците са предложили по-висока цена.

Volkswagen купува американски производител на камиони

Traton вече притежава 16.8% от Navistar International, но от януари се опитва да договори придобиването на контролния пакет. През септември първоначалното предложение от $35 за акция е било увеличено на $43, а на 16 октомври е била направена още по-добра оферта от $44.5.

Volkswagen купува американски производител на камиони

Това означава, че Traton ще плати за Navistar International над $3.7 млрд. (€3.1 млрд.) при положение, че американският производител на камиони се оценява на $4.4 млрд. (€3.7 млрд.). Когато сделката бъде сключена, Volkswagen AG ще стане собственик също на автобусната компания IC Bus и производителя на военна техника Navistar Defence. В състава на немския концерн вече влизат MAN, Scania и латино­американската Volkswagen Caminhões e Ônibus.

Volkswagen купува американски производител на камиони


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаксаГлоба

    31 2 Отговор
    Такса глоба, за да не ги съдят за дизеловите измами ... добре познати практики от "свободния пазар", където само 90% е лобизъм, а останалото политика, но това било "сободен пазар".
  • 2 БАЙ Х@Й

    19 1 Отговор
    Ха ха ! Ще го кажа за кой ли път ! Вече нищо НЕ Е ТОВА КОЕТО ВИЖДАТЕ ! И КОЕТО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ Е !!!!!!
  • 3 БАЙ Х@Й

    30 2 Отговор
    Купувате Волво с двигател рено или форд! А Мицубиши с двигател рено! Опел вече е френска собственост! Джипа с емблема Порше е с двигател на Туарег! А за бегачките с 1.1 или 0.9 литра! ....

    Коментиран от #4, #7, #11

  • 4 tjj

    24 3 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й":

    Мерцедес А и В класа с двигател Рено 1,5dci.

    Коментиран от #5

  • 5 БАЙ Х@Й

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "tjj":

    Благодаря за допълнението! Честито и на ГОРДИТЕ собственици на немски трилъчки !
  • 6 БАЙ Х@Й

    13 1 Отговор
    В кюпа са :::Audi (D)
    Lamborghini (I)
    SEAT (E)
    Volkswagen (D)
    Bentley (GB)
    Škoda (CZ)
    Bugatti (F)
    Scania

    Коментиран от #16

  • 7 Случаен

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й":

    Няма Волва с двигател Форд или Рено, не и ако говорим за последните 10 години в случая на форд и 25 в случая с рено. И то даже не е бил форд ами пежо - 1.6 и 2.0 дизел(4цил), Рено последно слагаха на 440/460, май дизел на S/V40(и каризма). 4, 5, 6, 8 цилиндровите им двигатели са си Шведски. Митсубиси също не ползват двигатели на Рено. Опел да. Шестакът и осмакът са разработки на Ауди. Така че Кайен, Макан и Туарег са с двигател на Q7. И не виждам къде е проблема

    Коментиран от #8, #9

  • 8 123

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Случаен":

    Ами V40 от третото поколение след 2012-та с какви двигатели е ? На второто поколение S40/V50 всички бензинови без 5 цилиндровите са от Форд , а дизелите 1,6 (Континентал/Пежо/Форд ) и 2,0(Пежо)

    Коментиран от #10

  • 9 БАЙ Х@Й

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Случаен":

    Пич, не идвай без написано домашно !
  • 10 Случаен

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    V40 няма трето поколение, две са само. Добре, имат два мотора на форд, по-точно един с различен софтуер. Другите 7 бензинови са си техни. Добре, второто S40 има повече модели на форд, само че производството е приключило 2012, преди 8 години. Те имат S60, S80, S90, XC60, XC90 и комбитата. Рено все пак не ползват

    Коментиран от #12

  • 11 Не си прав

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й":

    Карах Рено самосвал четириос с двигател Волво преди четири пет години беше нов модел..

    Коментиран от #13

  • 12 По старите

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Случаен":

    В40 са с двигател Рено 1.9 за дизела говоря.Турбиниран с мощност 90 коня...Същия се слага на Рено 19 от време оно без турбо със 64к.с.....
  • 13 БАЙ Х@Й

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Не си прав":

    Айде прочети какво сам си написал: " карах Рено* с двигател Волво* " , та за кое не съм прав ! Във Ф1 поне пишеха и двете фирми на болидите!
  • 14 фффф

    0 0 Отговор
    Какво общо имат камионите с леките коли?
  • 15 Зомби

    2 1 Отговор
    Ама всички сте едни промити мозъци. Какво значение на каква марка е двигателя. Ако отговаря на стандартите на автомобилната компания която си купуваш. Палиш и караш; само в Бг се среща тази манталитет на робуване на търговски марки.
  • 16 миролюб бенатов

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й":

    И Дукати
  • 17 След време

    4 0 Отговор
    ФВ може би ще иска да закупи и ЗАЗ