Last news in Fakti

7 Ноември, 2012 13:32 2 852 5

В Англия тестват безжично зареждане на електромобили

  • електромобили-
  • безжично зарядно-
  • лондон-
  • qualcomm

Изпитания на индукционни зарядни за автомобили на ток започнаха във Великобритания. През следващите две години шест устройства, работещи на принципа на електромагнитната индукция, ще зареждат електромобили "по въздуха".

Производителят на апаратите Qualcomm твърди, че системата отстъпва съвсем слабо като ефективност на традиционните "жични" устройства и зарежда автомобилните батерии за приблизително същото време. До момента с подобна апаратура се оборудваха концептуални модели като Rolls-Royce Phantom EE. Иначе технологията се използва при някои смартфони и електрически четки за зъби.

В първия етап от тестовете ще вземат участие само спортните купета Delta E4, показани за пръв път през 2010 г. През 2013-а в изпитанията ще се включи и Renault с електрическата версия на седана Fluence.

С инсталирането и поддръжката на индукционните зарядни за коли се нагърбва компанията Chargemaster. Шестте устроойства ще бъдат монтирани не само в Лондон, а и в други градове.

Ако тестовете завършат успешно, от Chargemaster изразяват готовност да увеличат броя на зарядните до 4 000. Индукционна станция ще могат да си поръчват и частни клиенти. Цената й ще бъде около 700 паунда (около 870 евро).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил Димитров

    1 0 Отговор
    super!
  • 2 Тракторист

    0 0 Отговор
    Къде са монтирани тези индукционни станции?
  • 3 Едикой си

    0 0 Отговор
    Като гледам тенденцията след максимум 10 години почти всички масови коли ще са на ток или хибриди...така че всички трябва да подкрепим строежа на АЕЦ Белене. :)
  • 4 Грую

    0 0 Отговор
    В момента в който някой упее да докаже, че от силни магнитни полета те хваща рак ще се откажат от тези технологии. Няма методи за добро съхраняване с достатъчна скорост и количество електроенергия, което в същото време да е достатъчно евтино като технологично изпълнение за да се наложат електромобилите. Това бяха и моите илюзии преди време. След доста четене и размисъл според мен бъдещето е в метановите инжекциони. Метанът е най-разпространения в природата газ, който става за двигателите с вътрешно горене. Само трябва малко да се подобрят и усилят главите и клапаните на двигателите за да работят без да дефектират много дълго време с това гориво. Няма друга алтернатива. Туй водородни автомобили, електромобили, хибриди всичкото е "бош лаф'. От мен да го знаете. Метан може да се добива при компостиране на биологични и растителни отпадъци и по много други начини, така че много Ви здраве от мен дето искате да отпишете двигателите с вътрешно горене. Продължавайте да мечтаете. Особено за големи машини, на които има с нужни 500 и нагоре конски сили с ток забрави, изгубена кауза.
  • 5 SSSR

    0 0 Отговор
    Gruo ,metana si go konsumiraj ti ,Nazad si mnogo s matriqa