Last news in Fakti

23 Ноември, 2012 12:44 2 252 3

Климатик против комари

  • lg-
  • климатик-
  • малария-
  • комари

Въпреки разработените ваксини с обещаващ ефект и генетично модифицираните комари, маларията остава сериозна заплаха за здравето и дори живота на хората в тропичните и субтропичните райони на планетата. Нова надежда за справяне с болестта дава LG. Корейската компания представи климатик, който отблъсква гадинките.

Освен да охлажда помещението, Anti-Mosquito излъчва ултразвукови вълни с честота между 30 kHz и 100 kHz. Човешкото ухо не може да ги долови, но досадните и опасни кръвопийци не могат да ги търпят.

Според LG по време на тестове, проведени от Световната здравна организация, новият климатик е успял да зашемети 64% от разнасящите малария женски комари Anopheles и 82 на сто от мъжките.

Anti-Mosquito е предназначен предимно за африканските пазари, поради което е снабден с патентования от LG Tropical Compressor, проектиран за работа в топъл климат. Климатикът разполага също със системата Super Automatic Voltage Switcher, която го предпазва от колебания в напрежението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johnny Memnonik

    0 0 Отговор
    Комарниците са по-ефективни
  • 2 Виктор Кирилов

    0 0 Отговор
    като чета характеристиките на климатика, той си е тамън за някоя къщичка по Дунав, тамошните комари са почти колкото врабчета, така че тази машинка трябва да се продава много успешно в дунавския регион!
  • 3 Р.

    0 0 Отговор
    Има и защита от колебания в напрежението, което в условия на ЧЕЗ или EVN си е предимство ;)