17 Декември, 2020 12:28 3 727 9

Honda изтегля 1.8 млн. автомобила за различни ремонти

  • honda-
  • cr-v-
  • accord-
  • insight-
  • сервизна акция-
  • сервизна кампания-
  • отзоваване

Honda организира едновременно четири сервизни кампании по цял свят, съобщава Reuters. За различни ремонти в сервизите на марката ще бъдат привикани 1.79 млн. автомобила.

Повечето от засегнатите коли - около 1.4 млн. - се намират в САЩ. Сред тях са 268 000 кросоувъра CR-V от 2002-2006 г., при които съществува риск от късо съединение в блока за управление на електрическите стъклоповдигачи. Регистрирани са поне 16 случая на пожари, предизвикани от дефекта, но жертви и ранени не са установени.

Сервизите ще трябва да посетят и 735 000 "хонди" Accord и Insight от 2019-2020 г. При тях се налага актуализация на софтуера на блока за управление на бордовата електроника, който отговаря за стъклоповдигачите, фаровете, ключалките и други основни системи. В противен случай съществува риск от проблеми в работата на чистачките, мигачите и други функции.

Другите две кампании засягат 430 000 автомобила от различни модели в 22 от северните щати и окръг Колумбия, а причина за отзоваването е солта, с която се обработват пътищата през зимата. Тя може да предизвика корозиране на полуоските в Civic, Fit и Acura ILX.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХУХУХУ

    12 26 Отговор
    И ВСИЧКИ ДА ИЗТЕГЛИ НЯМА ДА СБЪРКАТ
  • 2 ХОНДА

    10 21 Отговор
    ХОНДА МОКЪР СЪН НА ДЖЕНДЪРА
  • 3 jap

    41 4 Отговор
    Това е достойно поведение от страна на Хонда.Едва ли някога VAG ще направят нещо от загриженост за каращите ''масларките'' им.
  • 4 Страхотна загриженост за клиентите

    10 5 Отговор
    "Сред тях са 268 000 кросоувъра CR-V от 2002-2006 г., при които съществува риск от късо съединение в блока за управление на електрическите стъклоповдигачи. Регистрирани са поне 16 случая на пожари, предизвикани от дефекта, но жертви и ранени не са установени."


    16 пожара за 268 хиляди произведени бройки заради тънки жички, който не издържат на тока и се палят заради спестени няколко цента.

    Това са повече пожари отколкото има изгорели Тесли, при над милион произведени, дори когато броим пожарите след катастрофи, а уж Тесла се води за еталон за пожароопасен автомобил.

    Коментиран от #8

  • 5 ХОНДА

    8 22 Отговор
    ХОНДА НЕ БОЛЕДУВА ТЯ УМИРА

    Коментиран от #6

  • 6 Miusuka Madoto

    26 6 Отговор

    До коментар #5 от "ХОНДА":

    Бoжee, колко си пpocт! По-надеждна и безпроблемна марка от Хонда НЯМА В СВЕТА, на мaмa умника..няма "премиуми", няма мремиуми! Хонда е автомобил, който няма да те предаде и остави НИКОГА!
  • 7 гларус

    8 2 Отговор
    Ако не караш ХОНДА ,не си живял
  • 8 Фери

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Страхотна загриженост за клиентите":

    Ако разбираше поне малко от ток и електроника щеше да знаеш защо Японците слагат по-тънки кабели и са доста по-различни и като мед-матерял и като нишка.Имаме бушони но ако случайно не сработи някой , при късо тънкият кабел играе ролята на бушон.Светна ли се сега.Така също се намаля теглото на колата което е пак + Виждал съм няколко немски автомобила да горят от късо Ауди пред мен на светофар светва зелено тръгва и точно за 1секунда пича набива спирачки едни пушилки в купето и докато излезе колата започна да гори все едно някой сипа вътре бензин.Ей това ти е от дебелите кабели дето слагат твоите немци и ти им се кефиш като стане късо и тези дебели кабели стават като реотан за подово.Мерцидесите някой модели и те обичат да се палят само, че докато си стоят.Инсталацийте им се правят тук в бг.Можеш да отидеш и да кажеш на най-технологичната нация да слагат дебели кабели.

    Коментиран от #9

  • 9 7766

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Фери":

    тънки, дебели ...палят се некадъна работа и те