Last news in Fakti

11 Януари, 2021 11:19 1 752 11

Tesla търси да наеме дизайнер за бъдещия си китайски електромобил

  • tesla-
  • дизайнер-
  • китай

Месечна заплата от $25 000 (€20 512) и почти безгранични възможности за развитие очакват бъдещия директор на дизайнерския център на Tesla в Китай, разкриват източници от американската компания, пожелали анонимност. През последните четири месеца мениджърите по човешки ресурси и външни специалисти по набиране на персонал трескаво търсят подходящия кандидат, който ще отговаря за разработката на нов електромобил за китайския пазар.

По неофициална информация идеалният човек за длъжността трябва да има поне 20-годишен опит, да познава отлично вкусовете на китайските потребители и да може да преодолява културните различия. Някои от кандидатите са интервюирани лично от шеф дизайнера на Tesla Франц фон Холцхаузен, но засега няма фаворит.

Tesla търси да наеме дизайнер за бъдещия си китайски електромобил

Плановете на компанията за бъдещия дизайнерски център в Шанхай или Пекин все още не са утвърдени окончателно. Запознати предполагат, че Илон Мъск изчаква по-голяма яснота за развитието на напрегнатите отношения между Китай и САЩ при новата администрация, преди да вземе решение за откриването на такова студио.

"Мисля, че ще бъде суперяко да създадем развоен център в Китай, в който да бъде проектиран оригинален китайски автомобил за износ по цял свят. Смятам, че ще бъде много интересно", обяви неотдавна Илон Мъск пред местни медии в Шанхай.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш!

    4 6 Отговор
    А уж щеше да е само за китайския пазар!
  • 2 Javor

    8 6 Отговор
    За Китай, Европа, Азия, Луната , Марс и т.н....акцийките са ми на 850$! Благодаря Тесла!

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 3 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Javor":

    Още нищо не си видял ! И това са само първите акции !! А има още 7 компании , които тепърва ще излизат на борсата !
  • 4 Браво

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Javor":

    И аз благодаря за акцииките им. Те минаха 850 преди седмици.
  • 5 teslaras dreams

    8 4 Отговор
    Мечтиииии тесларски.Повярвах Ви,че имате акции на Тесла.Купувайте си безполезна хартия и се радвайте на повишението,защото и за тоалетна хартия не стават.Тесла не отчита печалби и няма да раздава дивиденти.Пиите по една студена вода,това ще Ви остане.
  • 6 Дизела

    6 5 Отговор
    Да наемат дизайнер,че са много грозни!
  • 7 Име

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Javor":

    А защо никой не ти ги купува, я пробвай да ги продадеш, да видим ще се избият ли за твоите акцийки за 850 долара? 850 долара на фактура, неподписана при това.

    Коментиран от #8

  • 8 Пазарна икономика, брат

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Име":

    Търсенето е повече от предлагането и затова се вдигат цените.
  • 9 Пак пропуснахте най-важното

    4 2 Отговор
    Разширението на завода в Шанхай вече започна и до една година ще е готов завода за производство на евтиния модел. Това ще е третия завод.

    Втория завод на този парцел беше започнат в началото на 2020 година за производство на Тесла модел У, чиито продажби се очакват да започнат близките дни. Типичния срок от гола земя до първите произведени бройки очевидно е точно една година.

    В началото на 2019-та беше първата копка на завода за модел 3, през декември първия произведен автомобил беше връчен на собственика си, а през 2020 година от този завод бяха продадени 140 хиляди броя.
  • 10 ПЕНКО

    3 5 Отговор
    КЪДЕ БЕ ТЕСЛОТЪПИ -КЪДЕ В КИТАЙ ЕЛЕКТОМОБИЛИ -ТЕСЛОТЪПИ ??? ВСЕКИ ЕЛЕКТРОМОБИЛ ОТ ЯПОНИЯ Е ПО-ПО- ПО ОТ "ТЕСЛА "!?!?!? А ДЖЪРМАНИТЕ БЕ ТЕСЛОТЪПИ !?!?!? С ФАЛШИВА РЕКЛАМА НЕ СТАВА !

    Коментиран от #11

  • 11 Най-добрите японски електромобили

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "ПЕНКО":

    Най-добрите японски електромобили са toyota нали? Браво! Гениално изказване. Колкото и да го крещиш няма да стане истина.