Last news in Fakti

21 Януари, 2021 11:47 4 090 11

Сгъваемият Samsung беше удавен и замразен, но „оцеля“ (ВИДЕО)

  • samsung-
  • galaxy folld ii-
  • тест-
  • вода-
  • лед

Вторият сгъваем смартфон на компанията е най-успешен сред конкурентите си

Сгъваемият Samsung беше удавен и замразен, но „оцеля“ (ВИДЕО) - 1

През изминалата 2020 г. няколко смартфона със сгъваем екран бяха пуснати на пазара, но според експертите най-успешен от тях е Galaxy Z Fold2 от Samsung. Вторият смартфон на компанията със сгъваем екран получи впечатляващ дисплей, лишен от много от недостатъците на първия модел, приличен процесор и отлична камера. Характеристиката на механичната система за сгъване на дисплея обаче не позволи на разработчиците да осигурят надеждна защита на смартфона от вода.

Ентусиастът Латрел Дженингс реши да тества как влагата ще повлияе на работата на смартфона Galaxy Z Fold2. Първата част от експеримента бе проведена в средата на декември, миналата година. На първия етап от теста блогърът постави смартфона в пластмасов контейнер и го напълни с вода със стайна температура. Galaxy Z Fold2 остана под вода около 5 минути. След включване на смартфона се оказа, че всички негови компоненти работят нормално.

Следващият етап на тестване беше по-тежък. След като напълни смартфона с вода в същия контейнер, блогърът го сложи във фризера за един ден. След 24 часа той извади смартфон от фризера, затворен в монолитен блок лед. За да освободи Galaxy Z Fold2, блогърът поля топла вода върху леда.

Интересното е, че смартфонът, освободен от леда, не промени механичните си характеристики - устройството се отваряше и затваряше, както преди. Опитът за включване на смартфона обаче беше неуспешен. Ситуацията беше неочаквано променена след зареждане, връзката към което „съживи“ смартфона и той започна да се зарежда.

Тестът показа, че смартфонът Galaxy Z Fold2 шздържа и на вода, и на лед, като след това почти всички компоненти са в работно състояние. Изключение е един от високоговорителите, който вече двучи малко по-тихо, както и вътрешната предна камера, която замъглява изображенията. Изсушаването на смартфона леко подобри звука на високоговорителя, но проблемът с камерата остана.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    19 3 Отговор
    Само не разбирам с тези глупости, какво доказват ? Много глупава реклама.

    Коментиран от #3

  • 2 Maksi

    29 1 Отговор
    A какво означава "замрЪзен"?

    Коментиран от #5

  • 3 Акълолипсис

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Светът работи по по-различен начин от нашата пост-соц държава. Това се прави с цел гледания, генериране на трафик. След като се разработи, демек станеш известен - това ти е ниша за парички от реклами/спонсорства. Както си замръзяваш телефона за 3-4 бона, така в следващия момент правиш продуктово позициониране на примерно услуга за ремонт на телефони. И най-боли, да видиш, че адските тъпотии имат най-висока гледаемост - свят, ня'а ко.

    Коментиран от #7

  • 4 тарикату

    16 0 Отговор
    Дядо МрЪз
  • 5 Означава, че някой е доста

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "Maksi":

    неграмотен.
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    3 2 Отговор
    МИСИРКИ СЪР !!!
  • 7 Jack Bauer

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Акълолипсис":

    Аз още не мога да проумея как в "системата" могат да виреят абсолютно безсмислени, т.нар. "инфлуенсъри", които за нищо не стават но правят "изключително интересни и стойностни инженерни тестове". Явно има още по неграмотни от тях които с интерес ги гледат, че даже им генерират паричен поток.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Отговор

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Jack Bauer":

    Простотията е безкрайна, като е казал Айнщайн! И е много заразна! ...и за нея няма измислена ваксина!

    Коментиран от #10

  • 10 Хаха

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Отговор":

    Простотия но телефона струва около 3-4к той е напривал най-малко десеторна печелба
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.