Last news in Fakti

30 Март, 2021 17:59 3 521 4

Xiaomi представи сгъваем смартфон

  • xiaomi-
  • сгъваем телефон

Китайската компания показа конкурент на Galaxy Fold 2

Xiaomi представи сгъваем смартфон - 1
Снимки: Xiaomi

Xiaomi представи първият в историята си сгъваем смартфон. Устройството разполага с два дисплея и може да бъде използвано пълноценно, както в сгънато, така и в разгънато положение. Големината на по-малкият екран, който е наличен при "прибраната" версия е с диагонал от 6.2 инча и предлага резолюция от 840х2520 пиксела.

Xiaomi представи сгъваем смартфон

Според китайската компания, механизмът за отваряне и затваряне може да издържи над 200 хиляди цикъла при пълноценно използване на устройството. В разгънато положение, гъвкавият екран е с големина от малко над 8 инча и предлага 2К резолюция или с други думи 2048х1080 пиксела. Дисплеят е със съотношение 4:3 и може да бъде използван, както за самостоятелно приложение по цялата му големина, така и за представянето на две различни върху двете половини на екрана.

Xiaomi представи сгъваем смартфон

Смартфонът използва процесор Qualcomm Snapdragon 888, който може да се намери и при други устройства на марката, а батерията е с големина от 5020мАч. и предлага функция за бързо зареждане. Камерите са четири на брой, като основната е с резолюция от 108MP, широкоъгълна с 8MP и телефото с 13MP матрица. При сгънато положение можем да открием и 20MP в предната част на Xiaomi Mi Mix Fold. За звука се грижи Harmon/Kardon система с четири говорителя. Цените на устройството започват от 1520 долара за версията с 12гб RАМ и 256гб място за съхранение, а за такава с 16гб RAM и 512гб памет ще са ви нужни 1978 долара.

Xiaomi представи сгъваем смартфон


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тити Намазов

    12 3 Отговор
    Не разбираемо скъпо!
  • 2 Българин

    7 10 Отговор
    Неразбираемо неграмотен си..
  • 3 Нещо не можете да прецените,

    5 2 Отговор
    кога е редно да използвате латиница, а? Какво означава съкращението "РАМ"? Защото определено не е същото, което значи "RAM". До такива глу пости води крайността и липсата на усет за златната среда.
  • 4 Рам Рандом Аксес Мемори

    1 2 Отговор
    Готин телефон