Last news in Fakti

12 Април, 2021 20:07 2 838 5

Европейската комисия по защита на информацията започва разследване срещу Facebook

  • facebook-
  • изтичане на данни

Властите ще разгледат последния случай с изтичане на данни

Европейската комисия по защита на информацията започва разследване срещу Facebook  - 1
Снимка: Shutterstock

Както преди няколко седмици ви информирахме, милиарди данни за потребители на Facebook от различни държави, бяха публикувани в интернет форум и станаха обект на всеобщо възмущение. Макар данните да са стари, те съдържат имената, адресите, имейлите и телефонните номера на част от засегнатите.

От Facebook се защитават с това, че информацията е от 2019 година и те отдавна са поправили грешката в системата, която е позволила техническия инцидент. Оказва се, че за европейската комисия по защита на информацията това не е достатъчно и от там са потърсили връзка с американската компания.

От екипа на Зукърбърг, все пак са дали информация и казват, че за толкова кратък срок няма как да извършат толкова обширно разследване. Главната причина, поради която европейските власти разследват Facebook е поради влизането на общата рамка за опазване на личните данни или така наречения GDPR.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъпият фейсбук

    12 0 Отговор
    Закриваййй !
  • 2 Фейситу требва да бъде премахнато

    10 0 Отговор
    Глупаво нещо с глупави хора вътре помагащо им да изглупяват още повече
  • 3 Улав народ

    4 0 Отговор
    Се едно да си напиша номера и да го закача на видно място,пък после фуражките да са ми виновни
  • 4 Гост

    3 0 Отговор
    Хак да им е на тия толерасти!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.