14 Юни, 2021 15:54 1 542 4

Huawei иска да разработи автономна автомобилна технология до 2025 година

  • huawei-
  • кола-
  • автономни автомобили

Компанията ще се включи и в тази пазарна ниша

Huawei иска да разработи автономна автомобилна технология до 2025 година - 1
Снимки: Huawei

След като по-рано днес ви разказахме за новото попълнение в екипа на Apple, което има за цел да им помогне с разработката на автомобил, то друг известен производител на смартфорни също се включи с новина, свързана с автомобилната индустрия.

Huawei иска да разработи автономна автомобилна технология до 2025 година

Китайския гигант Huawei обяви, че си поставя за цел да разработи технология за напълно автономни автомобили, като това трябва да стане най-късно през 2025. Припомняме, че по-рано тази година от компанията представиха съвместен автомобил с марката Cyrus.

Huawei иска да разработи автономна автомобилна технология до 2025 година

Преди само няколко месеца от Huawei инвестираха 1 милиард долара в изследването на различни технологии за производство и разработка на електрически превозни средства и автономна технология, като си партнират заедно с няколко различни компании в тази сфера.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345+

    3 2 Отговор
    Автономните мпс са като гласовите команди на тел или колата, има ги но никой не ги ползва защото не е приложимо и функционално. И най важното кой е виновен при загинал на пътя? А може би това е целта, сгазени всеки ден безнаказано

    Коментиран от #3

  • 2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 0 Отговор
    Много ми е интересно, ако успеят с автомобилите, ще направят ли автономни и мотоциклетите и велосипедите? В управлението на мотоциклета участва и твоето умение за запазване на равновесие! Има и правен въпрос-когато стане задължително автономното управление на автомобилите, те ще се срещат с "ръчно" управляваните мотоциклети на пътното платно ?!
  • 3 Hoho Boho

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "12345+":

    Оди пеш!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.