4 Август, 2021 19:18 3 312 8

Инфлуенсъри в YouTube получават над 8 хиляди евро месечно за кратки видеа

  • youtube-
  • shorts

Сумата варира от гледания, местоположение и аудитория

Инфлуенсъри в YouTube получават над 8 хиляди евро месечно за кратки видеа - 1
Снимка: YouTube

Както и по-рано тази година ви информирахме, YouTube планира да раздаде 100 милиона долара или около 84 милиона евро на потребители, които създават кратки видеа за YouTube Shorts. Сега от компанията разкриха и повече за плановете, които обещават до 8.45 хиляди евро (10 хиляди долара) месечно за различни създатели на съдържание.

В зависимост от това къде се намира потребителя и неговата аудитория, също и каква гледаемост имат кратките видеа ще варира и заплащането, което създателите му ще получават. Към момента функцията е налична само в 10 региона, включително САЩ, Великобритания, Индия, Бразилия и други.

Плащанията ще се осигуряват чрез реклами, които обикновено излизат преди видеата, а от YouTube искат съдържанието на клиповете да е оригинално. Подобно на TikTok, така и при YouTube Shorts ще има поставени водни знаци, които да подсигуряват съдържанието.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    21 0 Отговор
    Света изтрещя тотално

    Коментиран от #2, #5, #8

  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Читател":

    Лъжат повече от стъкмистиката за Ковид19!Това от десетки години се прави!печелиш не хиляди а,стотици $на година!въпроса е да пишат!Особенно такива дет не разбират от Процент...Пак е по добре от отрицателните лихви в банките в бг и по света....на крипто пазара преди време спечелих над 15ЛТС,лайткойн ...от тогава стоя и не мърдам,като ги разхвръляш във времето виждаш истината!А,на кино и на такива,като повечето от вас е лесно........
  • 3 Така

    3 0 Отговор
    също ще плащат ли за циркБГ клипове?
  • 4 Fenasi Kerim

    13 1 Отговор
    Печелят се много пари наистина но от видеа с никакво качество. Откровени глупости, простотии и се гледат много. Това показва нивото на гледащите. Мнозинството са идиoти и гледат идиoтизми.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ПРОИЗВОДСТВО

    4 0 Отговор
    И КОЙ ЩЕ РАБОТИ?ВЪРТЯТ СЕ ЕДНИ ПАРИ ОТ РЕКЛАМА ВЛИЗАТ ОТ ЕДНО МЯСТО НА ДРУГО ЗА СМЕТКА НА РАБОТЕЩАТА КЛАСА ВСИЧКО НА ГЪРБА НА ОБИКНОВЕНИЯ РАБОТНИК!ДА ВИ Е ЧЕСТИТ КАПИТАЛИЗМА.
  • 8 Jack Bauer

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Читател":

    Не се учудвам че най-безполезната професия "инфлуенсър" генерира толкова големи доходи.