2 Септември, 2021 13:03 5 517 8

Потребители на Apple вече могат да използват дигитална шофьорска книжка

  • шофьорска книжка-
  • apple-
  • apple wallet

Към момента тя е разрешена само в САЩ

Потребители на Apple вече могат да използват дигитална шофьорска книжка - 1
Снимки: Apple

На поредното си събитие преди няколко месеца, Apple анонсира важна новина, която има за цел да улесни всички шофьори, като намали вещите, които трябва да носят по време на пътуване. Благодарение на приложението Apple Wallet, шофьорите ще могат да показват шофьорска книжка и други документи на смартфона или смарт часовника си.

Потребители на Apple вече могат да използват дигитална шофьорска книжка

Към момента на представяне на функцията, компанията от Купертино все още не беше договорила правните условия с властите, но изглежда, че и това вече се е случило. Към момента функцията вече е налична в САЩ и по-конкретно в щатите Аризона и Джорджия.

Потребители на Apple вече могат да използват дигитална шофьорска книжка
Снимки: Apple

Очаква се скоро това да се случи и в други райони, като към момента това е сигурно за Кънектикът, Кентъки, Мериленд, Оклахома и Юта.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    7 14 Отговор
    Ами като си изтървеш смарт-фона в тоалетната ? Ко праиш? Това е поредната уловка всеки да е със смартфон! (Да , трябва да сме радиоуправляеми ! )
  • 2 iWatch

    10 4 Отговор
    Вземи си часовник и няма да го изтървеш.
  • 3 koko

    19 3 Отговор
    Браво! Всякакви документи на пластики и хартия трябва да отпаднат. В България ще е прогрес, ако отпаднат поне синия талон и стикерите за гражданска и технически преглед...

    Коментиран от #4

  • 4 хохоха

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "koko":

    Коко, те Греб хартиените бюлетини си искат а машините ги плюят , що ли? Същото е и при тия! Докато при греб хартията им осигуряваше хиляди купени гласове и мъртви души на Епъл тва е маркетингов трик да задълбаят още повече умовете на потребителите си и да ги вкарат в клопка и да си мислят как без техните продукти не може.
  • 5 катаджия

    3 1 Отговор
    Ами електронен талон за БГ? Как ще се отнема? Заедно стелефона.
  • 6 Сноудън

    0 1 Отговор
    Разбира се, че „всичко е в името и за благото на човека“. Както са казали: „ПЪТЯТ КЪМ АДА Е ПОКРИТ С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ“. Не оспорвам, че е удобно, но пътят към чипирането преминава първо през дигитализацията. Първо документите, после ще премахнат парите и така от мързел и да ни е удобно ще бъдем 100% роби. Чипирането накрая сами ще го искат хората или както Мъск каза миналата година: „хората ще се редят на опашка след време да им се постави чип“. Това време, като гледам наближава. Съвсем друг е въпросът защо точно Apple е избраната компания. На запознатите е известно, че базата им данни са достъпни за ФБР и ЦРУ, а софтуера им е шпионска програма, която ви следи и записва, дори когато устройството ви е изключено. То е изключено за вас, но не и за други...
  • 7 Минувач

    0 1 Отговор
    Електронната книжка ще върви и с антирадар в тела. За откриване на заспали в храстите кукички.
  • 8 kkk

    0 0 Отговор
    И кое му е различното на това от добавянето на кредитна/дебитна карта в телефона за плащания? Абсолютно НИКАКВА и пидалити от купертино за пореден път са заповядали на слугите си да им правят реклама безплатно.

    Интересното е, че на държавно ниво е одобрено такова нещо- техническото изпълнение е ЕЛЕМЕНТАРНО