7 Март, 2013 12:18 2 455 2

Volvo научи колите да разпознават велосипедисти

  • volvo-
  • gekeld 2013

От край време Volvo отделя огромно внимание на безопасността. Шведската марка е известна със своите безопасни автомобили и се стреми да поддържа този имидж. Колите на Volvo вече могат да разпознават внезапно изкачващи на платното хора и животни и даже имат монтирани въздушни възглавници за пешеходци.

На протичащия в момента автомобилен салон в Женева от компанията демонстрираха нова система за безопасност, която е способна да разпознава велосипедисти. Подобна технология беше представена още през 2010 година, но тази сега е значително усъвършенствана и може да приведе самостоятелно автомобила в покой.

Повече за иновационната система вижте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минува42

    0 0 Отговор
    Каква ще е рамката на мургав силует с щайга на задния багажник?
  • 2 Пловдив

    0 0 Отговор
    Дано не ги "научат" да разпознават и дупките по платното,че тогава по много пътища от РПМ няма да може изобщо да се мине с такава кола...