16 Септември, 2021 19:36 3 485 5

Xiaomi отново влиза в бизнеса с таблети

  • xiaomi-
  • таблет

Китайската компания представи Pad 5

Xiaomi отново влиза в бизнеса с таблети - 1
Снимки: Xiaomi

Преди малко повече от две години Xiaomi представи таблета Mi Pad 4 Plus, който се оказа и последното подобно устройство на компанията, която се съсредоточи върху разнообразни модели смартфони. Изглежда, че сега китайците планират да се завърнат в играта с таблети с нов модел.

Xiaomi Pad 5 бе показан на събитие организирано от компанията и изненадващо или не, доста напомня на iPad.Дисплеят му е с диагонал от 11 инча и 2560х1160 пиксела резолюция с честота на опресняване до 120Hz. Функции като Dolby Vision, HDR и True Display пък ще подобряват качеството на цветовете, отново подобно като това при продуктите на Apple.

Xiaomi отново влиза в бизнеса с таблети

На гърба е разположена 13MP камера, а в предната част можем да открием 8MP сензор за селфита и видео разговори. Четири говорителя, разположени почти в четирите ъгъла трябва да осигуряват по-силен и чист звук.

Xiaomi отново влиза в бизнеса с таблети

Що се отнася до техническите характеристики, Pad 5 разчита на Snapdragon 860 с 2.96Hz тактова честота и 6GB RAM. Мястото за съхранение е 128GB или 256GB, съответно на цена от 349 и 399 евро.

Xiaomi отново влиза в бизнеса с таблети

Заедно с таблета бе представен и специален стилус, носещ името Xiaomi Smart Pen. Той разполага с 4096 нива на натиск и два бързи бутона, които може да приспособите към различни функции.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалко

    2 4 Отговор
    Липсва само най-голямата екстра на Apple... Ноча!

    Коментиран от #2

  • 2 Верно ли?

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Жалко":

    На мен не ми липсва, имам таблет Xiaomi на 2 години е, с подобни параметри и нямам никакви ядове с него. Уникална машинка и за смешни пари си го поръчах от Алито...
  • 3 Вижте СЕГА кой е лидера!

    15 1 Отговор
    Възможно ли е да съществува друга марка освен Айфон и Самсунг :D
    Шалми ги разцепиха!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лудогорец 9

    0 0 Отговор
    имам толкова много продукти на тази фирма и сме изключително доволни
    аз и моята жена!