Last news in Fakti

28 Септември, 2021 15:03 1 854 2

Китай ще изследва Cлънцето

  • сателит-
  • слънчева система-
  • китайско международно космическо изложение-
  • проучване-
  • експеримент

Слънцето е единствената звезда във Вселената, която може да се наблюдава с висока пространствена разделителна способност

Днес в Джухай, Гуандун, бе открито 13-ото издание на Китайското международно авиационно и космическо изложение, на което бе представен експериментален сателит за проучване на Слънцето, който е планиран за изстрелване тази година. Това е първият подобен сателит на страната, а изстрелването му ще сложи старт на китайските проучвания на слънчевата система, пише радио „Китай“.

Слънцето е единствената звезда във Вселената, която може да се наблюдава с висока пространствена разделителна способност. Чрез проучванията хората ще могат да научат повече за произхода и еволюцията на небесните магнитни полета, ускорението и разпространението на високоенергийните частици и други важни физически процеси, което е от голямо значение за изследването на астрофизичните изследвания.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Наска

    1 3 Отговор
    Китайския Дедо Мраз. Земята е ПЛОСКА. Китайчетата, които допреди 20г карайа с по 8$ на седмица станаха новите заслепени роби на науката и технолофиите.
  • 2 бравос

    1 1 Отговор
    Дано се сетят жълтурите да идат през ноща...,че през деня е мн горещо там...:)))