2 Октомври, 2021 11:30 7 964 2

Лоша новина за феновете на PlayStation и Xbox

  • xbox-
  • playstation-
  • игрова конзола-
  • полупроводници

Очаква се недостигът на компоненти да продължи и през 2022 година

Лоша новина за феновете на PlayStation и Xbox - 1

В скорошно интервю пред The Wrap, шефът на Xbox, Фил Спенсър разказа малко повече за проблемите с полупроводници, как тя се отразява в момента на индустрията и какво бъдещо развитие се очаква. Спенсър направи и прогноза за това какво ще се случи през 2022 година, като тя не е особено положителна за феновете на игровите конзоли.

Както най-вероятно знаете, светът в момента е изправен пред криза с полупроводници, която засяга целия свят през последната година и рефлектира върху много от индустриите, включително и автомобилната за която сме ви разказвали неведнъж. Подобно на нея, производителите на игрови конзоли също изпитват огромни затруднения, като това се отразява най-много при двата най-големи производителя – Xbox и Playstation.

Лоша новина за феновете на PlayStation и Xbox

Спенсър сподели, че според него проблемът ще продължи и в следващите месеци до края на 2021 година и ще се прехвърли в идващата скоро 2022 година. Шефът на Xbox не е единствен в тези прогнози, като според специалисти, кризата с полупроводници може да продължи дори през 2023 година


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ерец

    7 7 Отговор
    Една от основните причини е недостига на електроенергия в Китай . Досега го криеха , но разбраха ,че ще продължи още време и под сурдинка го обявиха официално . Според NHK като причина посочват покачването на цената на въглищата за ТЕЦовете на Поднебесната , и престараването на правителство с мерките за намаляване на вредните емисии .Показаха не само множество битови сгради без ток , но и спрени заводи на редица фирми . “Дракон” ама изглежда глинен…
  • 2 Име

    0 2 Отговор
    И къде тук е лошата новина?!