Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 11:46 7 019 5

Вижте засядането на 100-метров контейнеровоз (ВИДЕО)

  • контейнеровоз-
  • бедствие-
  • кораб

100-метровият кораб Rise Shine с екипаж от Китай претърпя бедствие

Вижте засядането на 100-метров контейнеровоз (ВИДЕО) - 1

Сутринта на 9 ноември, в южната част на Приморски край (територия в Русия, граничеща с КНР и КНДР), контейнеровозът Rise Shine, напускайки китайския град Нинбо и насочвайки се към пристанището Восточный, заседна. В резултат на удара, корабът получи теч в машинното отделение и остана неподвижен край нос Козин.

Rise Shine плава под панамски флаг, с 14 души на борда, всички китайски граждани. Капитанът съобщи за заплаха за живота на екипажа. Спасителите са пристигнали на мястото, но не са успели да се доближат до контейнеровоза поради силни вълни. Обявено е предупреждение за буря в района.

Rise Shine е с дължина 100 метра. За сравнение: контейнеровозът Ever Given, който блокира Суецкия канал през пролетта, е четири пъти по-голям. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Още една Вера

    13 5 Отговор
    Пращай те герб БСП сдс ДПС да го вадят 🤑

    Коментиран от #4

  • 2 Теле

    7 5 Отговор
    6 американски да отива да го пази от лошите руснаци
  • 3 Haha

    9 1 Отговор
    Пак се е качил някой пиян пилот който иска само рушвети
  • 4 Соросоид

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Още една Вера":

    Бойко каза, че само три въжета му трябват.
  • 5 плевен

    0 0 Отговор
    Отворих за да видя как засяда контейнеровоз. Оказа се, че той отдавна е заседнал и не мърда и сантиметър. Имам усещането, че съм по- глупав и от пича, който ме подлъга да му кликна.
    Е как да ви купи човек "тениската на свободата", като ще стане за резил на улицата?