Last news in Fakti

5 Април, 2013 18:17 2 419 0

Facebook Home ще превзема смартфоните

  • facebook home-
  • facebook-
  • home-
  • марк зукърбърг
Facebook Home ще превзема смартфоните - 1
Снимки: ЕПА/БГНЕС

Facebook представи своя нов опит за подобряване на функционалността си при Android смартфоните.  Едно от най-амбициозните начинания на компанията се казва Facebook Home и надгражда настоящата платформа с нов интерфейс, коментира Ройтерс.

Софтуерният интерфейс ще бъде начална страница на Android телефоните. Чрез новата платформа Facebook апликациите като съобщения, снимки и постове ще са изведени директно на дисплея. Така медиите, споделени от социалния кръг във Facebook, ще бъдат достъпни още с отключването на телефона.

„Искахме да изнесем цялото съдържание на първо място“, каза Марк Зукърбърг пред медиите и допълни, че новото приложение ще бъде най-добрата Facebook версия.

“Home“ не е телефон или операционна система, и е много повече от приложение, то е изцяло ново преживяване, което ще разкрие света през погледа на близките ви хора“, се казва в официално изявление на компанията, цитирано от в. „Гардиън“.

„Повече от всякога хората ще бъдат свързани помежду си“, допълва Зукърбърг.

Той разкри партньорството с производителя на смартфони HTC. Тайванската компания ще разработи устройство с вграден “Home“ софтуер, пише „Гардиън“. Първият такъв телефон ще се нарича HTC First. Той ще бъде четвърто поколение мобилни комуникация (4G) и екран 4,3 инч. (10,16 cm). Новото устройство ще е с цена 99 долара и засега ще се разпространява само чрез мрежата на американската компания AT&T, разкриват от своя страна HTC.

Facebook Home ще е достъпен също за други марки мобилни апарати като Samsung, Sony, Qualcomm, AT&T, Huawei, ZTE.

От компанията се надяват тази новина да отговори на критиките, че Facebook не разработва ефективни стратегии при мобилните телефони. Но някои анализатори на пазара, изразяват разочарованието си, че гигантът спря по-мащабните си проекти, като да пусне Facebook брандиран смартфон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА