14 Януари, 2022 13:43 2 380 4

Tesla вече приема плащания с доджкойни

  • tesla-
  • биткойн-
  • доджкойн-
  • илон мъск

Клиентите могат да закупят различни аксесоари от сайта на компанията

Tesla вече приема плащания с доджкойни - 1

Доджкойн е криптовалута, подобна на биткойн, която се появи на шега през 2013 година, но изненадващо или не доби огромна популярност, след като един от нейните най-големи поддръжници се оказа милиардерът Илон Мъск. Именно той повиши значително цената на криптовалутата, а сега вече я приема и като официално разплащателно средство за различни аксесоари в сайта на Tesla.

Tesla вече приема плащания с доджкойни

В средата на декември Мъск загатна за подобни планове, а сега те се превърнаха в реалност, след като по-рано днес собственикът на Tesla официално обяви новината в своя профил в Twitter. Към момента тя ще се използва единствено за покупка на аксесоари, но не е изключено да бъде приемана и за покупка на коли, след като от компанията видят „накъде отиват нещата“.

Към момента криптовалутата се приема за продукти като четириколката Cyberquad (12020 доджкойна), катарамата за колан Giga Texas (835 доджкойна) и познатата свирка Cyberwhistle (300 доджкойна).

Tesla вече приема плащания с доджкойни

Новината за това повиши цената на криптовалутата с 16% и един доджкойн в момента се равнява на около 34 стотинки или 17 евроцента.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    13 0 Отговор
    Точно си мислех , че днес няма статия за крипто или имоти
  • 2 хохохо

    11 0 Отговор
    Айде народеее....юруш на маслините!
  • 3 kjl

    11 0 Отговор
    Създаваш нация от олигофрени и после, нямаш проблеми!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.