26 Януари, 2022 17:54 2 086 7

Mini ще преработва класически модели в електромобили

  • mini-
  • cooper-
  • електромобил

Recharged project ще заменя бензиновите мотори с такива на ток

Mini ще преработва класически модели в електромобили - 1

По време на автомобилното изложение в Ню Йорк през 2018 година Mini показа преработен класически модел на ток. Към онзи момент идеята бе по-скоро за изложението и не включваше серийно производство на подобни двигатели. Сега, обаче интересът на клиентите изглежда е надделял и от Mini обявиха началото на проекта Recharged.

Mini ще преработва класически модели в електромобили

Той ще има за цел да преработва класически Mini-та като заменя бензиновия им двигател с електрически такъв и да „вдъхва нов живот“ на обичаните от всички хечбеци. Новият мотор е с мощност от 122 конски сили и позволява ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на 9 секунди.

Mini ще преработва класически модели в електромобили

Освен електромотора, малките Mini-та ще получат и батерия, достатъчна за пробег от 160 километра с едно зареждане. Всички части от бензиновото задвижване ще бъдат маркирани и запазвани, ако клиентът все пак реши да се върне към този вид гориво на по-късен етап.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димов

    6 4 Отговор
    Както казах преди доста време: Електромобилите ще навлязат по-бързо и по-масово като конверсии на сегашните, отколкото като нови коли.

    Коментиран от #4

  • 2 Иван

    2 4 Отговор
    Готини са тия класически колички, но при една катастрофа, не ми се мисли, за последствията.
  • 3 Dimitrin Rusev

    2 0 Отговор
    Стара новина -от преди две години !
  • 4 Дрън-дрън

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Димов":

    Като чуеш колко ще струва конверсията и ще се откажеш.

    Коментиран от #6

  • 5 оня с магарето

    5 0 Отговор
    и как се регистрира тук такова МПС?

    Коментиран от #7

  • 6 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дрън-дрън":

    Допреди няколко години фирмите за конверсии предлагаха услугата срещу минимум 20 000 €. Това за кит с батерия 20 квтч и 14 квт ел мотор.
    Аз познавам хора, които са си направили конверсията сами за под 8 000 лв, като колите им се движат легално по улиците.
  • 7 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "оня с магарето":

    Минава се технотест. Комисия преглежда проекта, оценява автомобила и (ако всичко е наред) ти издават нови документи на колата. Проблемът с българските закони е, че нямаш право да превишаваш фабричната мощност с повече от няколко процента (не помня колко точно, но беше нещо от сорта на 4% или 7%).