28 Януари, 2022 16:51 2 006 17

Индия подготвя своя операционна система

  • операционна система-
  • индия-
  • смартфон

Министерството на електрониките и информационните технологии ще се бори с iOS и Android

Индия подготвя своя операционна система - 1

Властите в Индия са решили да създават нова операционна система, която да се използва на устройства правени на местния пазар, като за целта тя ще се бори с основните такива – iOS и Android.

Към момента министерството на електрониките и информационните системи търси помощ от различни академични институти и учени, които да помогнат за разработката на системата, твърдят индийски медии.

До момента няколко големи производители на устройства се пробваха да направят операционна система за своите устройства, но без особен успех, като в това число влизат Samsung, BlackBerry, Microsoft и други.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалиста

    11 15 Отговор
    Американците са номер 1
  • 2 Анонимен

    13 1 Отговор
    Ще се казва Тата ОС.
  • 3 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    7 6 Отговор
    А дано, ама надали.

    Те и китайците - Huawei, прават от няколко години своя операционна система.

    И Русия щеше да прави руски процесор и руска операционна система на базата та Linux. Путин даде на руски олигарси стотици милиони долари. Резултата е като с нашата електронно правителство. Изхарчени огромно количество пари без никакъв резултат. Същото и с нашата газова връзка Бойко Борисов 12 години я строи и още не е построена. Дано Киро и Асен успеят за един мандат. И дано успеят преди света да е преминал на водород или нещо друго. Че тогава такава газова връзка няма да ни трябва.

    И в Европа щяха да правят операционна система, ама нищо не направиха.

    Коментиран от #7

  • 4 пхнт п

    5 5 Отговор
    Че те и сегашните са индийски! Поради това са по-бъгави от курсова работа на махмурлив осмокласник двойкаджия.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 хубава вест

    5 1 Отговор
    за целия демократичен свят, където конкуренцията е святая светих.
  • 7 гост

    4 8 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Те може и да направят и китайците и индийците , руснаците все тая , те са на изчезване , ама въпроса е кой ще я купува !! Щото да , китайците пуснаха на хуйвей и какво , продажбите на Епъл ВЪВ Китай чупят рекорди от 2 години , а които нямат пари за Епъл си купуват андроид ! А хуйвея падна на 4-5 място ВЪТРЕ в Китай , за света да не говорим !! Същото ще е и с Индия , крайно време е да вденат ,че тая работа насила не става и хората знаят къде е истината !! А да ги забранят за продажба не могат , щото са подписали договори за свободна търговия , а са ги нарушили , а са им напраскали такива мита на износа , че ще викат сакън , не щем никакви ОС , продавайте си андроида и Епъла !

    Коментиран от #8, #10

  • 8 кьорфишек

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Имам пари и си купувам Андроид. Въпрос на предпочитание е. Ползвал съм и айфони не са за мен. ios, андроид е субективно няма по - добра операционна система. Защо си мислите, че хората , които имат пари предпочитат айфоните незнам! Забелязъл съм само, че всички притежатели на айфони имат прекалено изкривена представа за това, че айфоните превъзхождат андроид

    Коментиран от #9, #11

  • 9 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "кьорфишек":

    Въпроса беше що си купуваш андроид , а не китайска , индийска или руска ОС , те ги и няма , ама и да ги имаше , все тая !!! А за Епъл друг път ще ти обяснявам , че сега не ми се занимава !
  • 10 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    "китайците и индийците , руснаците все тая , те са на изчезване , ама въпроса е кой ще я купува !!"

    Китайци, руснаци, европейци ... искаха да правят своя операционна система. Не за да я продават, а за да не плащат милиарди на Бил Гейтс. За да работи администрацията им с "безплатен"/евтин/ собствен софтуер.

    Коментиран от #13, #14

  • 11 Съгласен съм

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "кьорфишек":

    Всеки собственик на айфон смята, че е по-добър от андроид. Обратното не винаги е така.
  • 12 един от многото

    5 2 Отговор
    Почти е готова , в момента я докарват на миризма!
  • 13 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    И андроид и Епъл са безплатни за клиентите , плащат само производителите на хардуер , който така или иначе си купуваш и е произведен за съответната ОС !! Та кой викаш ще седне да разработва хардуер за някаква си ОС , дето я ползва една стотна , ако не и по-малко от човечеството ?? И дето не се знае ще съществува ли въобще , даже докато се произведе тоя хардуер , да не говорим колко ще си го купят !! Както показва опита на същия хуйвей , не могат си плати даже разходите за разработката на великата им ОС , да не говорим за друго , отделно дето продажбите им на хардуер отидоха на кино и няма да се върнат !! Никога !!
  • 14 гост

    6 6 Отговор

    До коментар #10 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Вденете най-после , че тия работи не стават по желание на гнома , Дзинпин или индийския такъв !! Хората ползват смартфони и компютри , защото искат да знаят какво става по света и да общуват с други хора ПО СВЕТА , а не в Раша , Китай или Индия !! И все повече ще го искат !! А това не става с китайски или индийски ОС , а със СВЕТОВНИ такива !! Ако можеха да направят такива , отдавна да са ги направили !! Ама не могат , никога не са могли и никога няма да могат !!! Защото системата им е сбъркана и винаги е била сбъркана !! И историята е доказала отдавна , че единствената система , която ражда световни величини се казва САЩ !!! И затова е първа икономика и десет от десет най-големи компании в света са американски !!!

    Коментиран от #17

  • 15 Анонимен Потребител #31

    1 2 Отговор
    Ще се казва Windows 12💀
  • 16 Ганьо

    4 3 Отговор
    С тази ОС телефона ще спори с вас при всяка подадена команда, ще иска да му обяснявате защо го искате, и непрекъснато ще мрънка, че го претоварвате с работа, и накрая ще ви заяви, че работи без пари!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.