Last news in Fakti

19 Февруари, 2022 11:31 5 785 11

Google представи нова операционна система

  • chrome-
  • chrome os-
  • google-
  • операционна система

Chrome OS Flex е подходяща за всякакви устройства

Google представи нова операционна система - 1

Google представи нова операционна система базирана на Chrome OS. Последната разработката на технологичния гигант носи името Chrome OS Flex и е подходяща за всякакви устройства. Към момента тя все още е в тестова версия, подходяща за разработчици, но когато тестовете приключат, тя ще бъде достъпна за всички. От Google споделят, че Chrome OS Flex ще бъде безплатна за всички.

Google представи нова операционна система

Новата операционна система не изисква особено високи системни изисквания и се нуждае от минимум 4GB RAM, 64-битов X86 процесор Intel или AMD и поне 16 свободни GB памет. Операционната система се синхронизира и с приложенията и настройките от Google профил за улеснение на потребителя.

Google представи нова операционна система

От Google споделят, че системата е подходяща за Chromebook, Chromebase или Chromebox и предлага модернизиран софтуер за вече познатите компютърни системи. Chrome OS Flex се базира на свободния Apache 2.0 лиценз.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съветски чугун

    12 21 Отговор
    А пък в Русия създадоха вирус, който поразява Chrome OS Flex

    Коментиран от #6

  • 2 Апостол

    6 9 Отговор
    Ще има качеството на Андроид 🥲

    Коментиран от #8

  • 3 Миро

    5 0 Отговор
    Има ли съвместимост с нещо и какво върви на този флекс?
  • 4 МНЕНИЕ

    7 0 Отговор
    Я да попитаме водещата на предаването за геймъри,.. тя компетентноще ни обясни
  • 5 картOFF

    15 6 Отговор
    за лаптоп нито андроид нито ios! две подобия на операционни системи залъгалки.
  • 6 Русуфил

    10 14 Отговор

    До коментар #1 от "Съветски чугун":

    Нормално, ватняците знаят единствено да рушат.

    Коментиран от #7

  • 7 И това е

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "Русуфил":

    нещо и трябва да го можеш. А ти? Освен да плюскаш и пърдиш на дивана, какво друго можеш? Не, не ни казвай - всички знаем: НИЩО. А сега СЕМ и си запуши ушите, че духа...
  • 8 Потребителят

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Апостол":

    Да! Което както всички знаем е по-добро от Mac OS и ios!
  • 9 Пумийна ОС

    3 3 Отговор
    Ново?!? Че в торентите го има от може би година. Може ъпдейт на Хром да има, но това не е никак нова система драги! А и тия търгаши от гугъл, са такива крадливи мошеници. Повечето от вас, знаят на какво е базиран Андроид, Хром а и тази им ОС. Ама колко от вас знаят какво гласи мотото на Линукс и какво означава Open Source? Колко от вас знаят, че в Линукс дистрибуциите (с които съм се занимавал) имат опция да си избереш между Безплатна такава и такава, която е с дарителски начела система за обновления. Колко от вас знаят, че Линукс дистрибуциите се правят от групи хора например Github които не се и познават, работят съвместно и БЕЗВЪЗМЕЗДНО, ЗА ДА ВИ Е БЕЗПЛАТНО И ПРИЯТНО. Гугъл е базиран изцяло на Линукс (то на уная смрад няма и как да стане, ще им даде син екран AI суперкомпютъра хаха) Та, как аджеба от безплатна компилацийка с репозитори в Гитхъб, Гугъл се превърна в най жадната за власт и пари компания? Ще ви кажа! На гърба на стотици хора, участвали (БЕЗВЪЗМЕЗДНО) За създаването на първите им редове от сорс кода.... После един шут на всички от всякъде и хоп УЖ БЕЗПЛАТНИЯТ Андроид, се превърна в най грозно - рекламиращият ТУМОР на 21-век! Освен бтв и нова, те са ненадминати!
    Продължавайте да им наливате пари на тия бъдещи затворници. Аз си купувам андроидски, изтривам му всичко що е пипнато (в софтуерен план говоря) от гугъл скмрад. И изцяло на чистичко си инсталирам линуксче. Има дори и Манджаро за телефони вече. Има няколко. Телефона си поема въздух

    Коментиран от #11

  • 10 Userr

    1 0 Отговор
    По-бързо, небъгващо и сигурно от Линукса НЕМА. Ползвайте си Флексове, Джамове и Макове аз пък съм си доволен от Дебиъна.
  • 11 Yess

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пумийна ОС":

    KDE plasma mobile ми е Нокиата от 3 годинки и батерията ми държи 3 дена! А защо ли с Андроид 10 ми държеше 1? Ами щото Гугъл гледа в реслно време всичко де що е качено на тутурутката. Е нека ми е зле :))