Last news in Fakti

24 Март, 2022 18:49 3 680 3

Виртуалните шофьорски книжки на Apple вече са законни

  • apple-
  • apple wallet-
  • приложение-
  • шофьорска книжка

За сега това е позволено само в Аризона

Виртуалните шофьорски книжки на Apple вече са законни - 1

От днес жителите на Аризона вече могат да използват своя смартфон, за да удостоверят пред властите, че притежават свидетелство за управление на автомобил и да потвърдят самоличността си. Това става чрез Wallet приложението на Apple, достъпно единствено на устройства от марката. Аризона е първият от много щати, които се очаква да приемат мярката през тази година, за да улеснят хората когато пътуват или шофират.

Виртуалните шофьорски книжки на Apple вече са законни

Очаква се в следващите месеци да се присъединят още Колорадо, Хавай, Мисисипи, Пуерто Рико, Охайо и други щати. От Apple споделят, че технологията ще се развива още повече през годините и се очаква тя да се разпространи в световен мащаб.

Виртуалните шофьорски книжки на Apple вече са законни

За да добавят своята шофьорска книжка, потребителите трябва да я сканират и да потвърдят самоличността си чрез селфи. След кратки инструкции и процес по верификация, документът може да бъде открит при виртуалните кредитни и дебитни карти в приложението Wallet.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Apple fan

    7 8 Отговор
    Чакаме и в БГ
  • 2 Койчу

    6 8 Отговор
    Днешно време е абсолютна глупост да доказваш с някакви хартийки били те ламинирани или не дали си изряден. Ако си забравиш книжката в къщи за какво те наказват - че си разсеян?

    Коментиран от #3

  • 3 Този

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Койчу":

    Точно така, 10 лв за книжка и 50 лв за лична карта ако си забравил и нея, и за лична карта може и в районното да повисиш...