Last news in Fakti

27 Март, 2022 11:30 2 943 9

Xiaomi може да представи кола още тази година

  • xiaomi-
  • xiaomi mi-
  • mi-
  • micar-
  • автомобил-
  • завод

Серийният Mi Car ще се появи през 2023 или 2024 година

Xiaomi може да представи кола още тази година - 1

Apple и Xiaomi са две от големите технологични компании, които очакваме да се включат в автомобилната индустрия съвсем скоро и докато първите пазят своите планове в строго секретна тайна, то при Xiaomi нещата не стоят точно така. Китайски медии разкриват, че компанията може да покаже прототип на своя автомобил още тази година, преди да видим готова за производство серийна версия през 2023 година или 2024 година.

Xiaomi може да представи кола още тази година

Източниците се позовават на информация от генералният директор на компанията в момента, но от Xiaomi остават без коментар по темата към момента. Китайската компания не крие плановете си да навлезе в автомобилните среди с Mi Car, но все още не е ясно дали от там ще търсят връзка с утвърден автомобилен производител, който да помогне за разработката или ще разчитат на вътрешнозаводски решения.

Xiaomi може да представи кола още тази година
Снимка: Shutterstock

До момента от Xiaomi са инвестирали над 1 милиард евро в разработката и реализацията на плановете си за електромобил. Това включва и направата на завод край Пекин, който трябва да отвори врати през 2024 година и от там да излизат по 300 хиляди автомобила годишно.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скоро скоро

    13 4 Отговор
    една Опел Корса ще струва 180 хиляди евро и само богатите европейци (останалите на колела) ще могат да си я позволят.
    Останалият свят ще карат китайски луксозни автомобили.
  • 2 име

    3 8 Отговор
    в алиекспрес като я пуснт сигурно доставката и ше е голяма по пощата
  • 3 серт

    2 25 Отговор
    Моля ви, не намесвайте фирмата Apple в статия за китайски боклуци.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Е защо?

    14 4 Отговор

    До коментар #3 от "серт":

    Да не мислиш че има американски хардуер в някой iPhone? Всичко в него е китайско и корейско и се сглобява предимно в Китай. Само софтуера е американски.

    Xiaomi поне не е Франкенщайн, сглобяван от части на различни доставчици. Това си е китайски телефон сглобен в Китай с китайски фърмуер. Скоро ще отупат iPhone по продажби и в луксозния клас, като на всичко отгоре цените им ще са по-високи от тези на iPhone, но с по-малки надценки, което автоматично означава, че получаваш повече за парите си.

    Или и ти си мислиш, че xiaomi е фирма, която продава посредствени евтини китайски телефончета? Всъщност xiaomi има по-скъп модел от който и да е iPhone.

    Коментиран от #6

  • 6 iShit

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Е защо?":

    Всъщност не е така! И при айфоните и при xiaomi се ползват части от различни фирми, но епъл малко по малко гледат да са независими. Купиха отдела на интел за модемите и там ще станат независими. Примерно сегашното ми xiaomi има сума ти и сензори примерно за налягането е на бош, жироскопа е на STmicro.
    Accelerometer - STMicro
    Proximity - Elliptic Labs
    Light- Xiaomi
    Magnetometer - akm
    Gyroscope - STMicro
    Barometer - Bosch
    Gravity - qualcomm
    Hall-effect- ?
    Fingerprint scanner- ?
    И като сложим отделно дисплея на самсунг, процесор на qualcomm, камерите на сони и андроид и т.н. Който каже, че китайците или епъл ползват само американски или китайски части и софтуер значи лъже или не е достатъчно запознат. Няма как xiaomi да бие епъл при айфоните и то не е , защото правят лоши джаджи там е съвсем друга историята. Имат по-скъпи модели от епъл, но какво от това като са продадени нищожни бройки? Xiaomi също ползва свои чипове като Surge , очакваме и surge c2 с mi mix 5.
  • 7 Иван

    4 6 Отговор
    Ще има “The wheel has stopped working.”
  • 8 iShit

    9 2 Отговор
    Междудругото Xiaomi има широка гама от продукти и са доста ползвани в Китай и по света.. вече. На Xiaomi имам вече доста продукти и с техния рутер се свързват всички едновременно и от телефона си ги управлявам всичките, подарих роботче-прахосмук :) , на малката на една позната за рожденния ден подарих тротинетка. Така е и със Самсунг те и военна техника произвеждат и какво ли не още. За това като казвам, че "екосистемата"на епъл е доста постна и затворена с цел да бъдат затворени потребителите им в един омагьосан кръг. Били се свързвали добре с часовника, телефона и лаптопа им и това те го имат за нещо невероятно и уникално, като даже си нямат на представа как е другаде по света, просто няма толкова гласност особено в USA. В Япония и Китай а и Тайланд там са със светлинни години напред в ползването на технологиите в ежедневието им (за добро или лошо). Понякога е хубаво да седиш и да гледаш мача отстрани и да се смееш.
  • 9 Maikati

    9 3 Отговор
    Че то по голям боклук имали от apple aaaaaa