31 Март, 2022 20:09 2 193 17

Мъск ще прави своя социална мрежа?

  • мъск-
  • twitter-
  • социална мрежа-
  • илон мъск-
  • tesla

Милиардерът заяви, че обмисля възможността

Мъск ще прави своя социална мрежа? - 1
Снимка: Shutterstock

Илон Мъск не пропуска възможността да използва Twitter за трибуна пред която да споделя информация за минали и настоящи проекти, бъдещи планове и всякаква информация около себе си. Съвсем скоро това, обаче може да се промени, след като през изминалият уикенд милиардерът обяви, че се замисля за създаването на собствена социална мрежа.

В една от честите си анкети, той запита своите фенове за свободата на словото в Twitter и до колко те смятат, че тя е ограничена. По-голямата част от хората подкрепиха мнението му, че тя е ограничена по някакъв начин, а част от тях дори го запитаха дали самият той не смята да направи нещо по въпроса като създаде собствена такава.

Типично в свой стил, Мъск отговори кратко и многозначително с „обмислям го“. Това, разбира се, не е потвърждение за това, че подобен проект е в плановете на милиардера, но пък и не изключва възможността за появата на подобно нещо.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питане

    16 1 Отговор
    Абе от толко социални мрежи, нема ли да падне цената на оградната мрежа, че ми требва за вилата
  • 2 Ако ще 2 да направи

    7 2 Отговор
    Се тя нали мъъъъск. Боклук.
  • 3 Глей К’во става в София

    14 3 Отговор
    Украинското знаме да бъде поставено на фасадата на сградата на Столичната община на ул. „Московска 33“ . Това предложи днес на извънредно онлайн заседание на Столичния общински съвет (СОС) Грети Стефанова, общински съветник от групата на „Демократична (Фашистка)България“.
  • 4 Мда

    11 2 Отговор
    Може би ще иска да стане президент на САЩ, както е тръгнал. Но като се върне от Марс мисията със снимки и видео от студиото в Аризона...

    Коментиран от #11

  • 5 Гост

    11 1 Отговор
    Няма да се възползвам
  • 6 На Т'слата дръжката

    9 0 Отговор
    Тя мрежата е ясна - всички Тесли са свързани в мрежа. Първо ще може да си share-вате през екрана на Теслата, а после същото и през телефона...

    Коментиран от #14

  • 7 омъскаряване

    7 2 Отговор
    Виртуалната секта на "свети" Илон, казах ви, ама не ви се вярваше! Е го на сектанти от всички страни поствайте на молитви ха ха!
  • 8 Язе

    4 1 Отговор
    Ще я пропусна на бай айлън мрежата
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мъск та Мъск

    4 0 Отговор
    Абе не ви ли е срам такъв СПАМ за две години едва ли е виждало човечеството
  • 11 Rado

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мда":

    Като се върне от Марс, Земята ще във вида на Марс, след ядрената война.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пропусна най-важното

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "На Т'слата дръжката":

    "Тя мрежата е ясна - всички Тесли са свързани в мрежа. Първо ще може да си share-вате през екрана на Теслата, а после същото и през телефона..."

    Само където пропусна, че ако ползваш интернет през мобилната мрежа или дори когато си свързал автомобила или телефона през WiFi към домашната мрежа или дори пишеш от компютъра, пак могат да ти забранят да използваш определени страници, като например да забранят социалната мрежа на Илон Мъск.

    Не е като да не го правят и в момента. Пробвай да се свържеш към някоя руска медия? Пробвай в Русия да се свържеш към повечето световни социални мрежи и услуги? Пробвай да си пуснеш нещо от ютуб в Китай?


    Единственият вариант да го направиш е ако ползваш интернет от Илон Мъск, който не минава през "държавни" сървъри, а директно се свързваш със сателита.

    Това беше единственият вариант на украинците в дадени моменти да имат връзка със света, защото руснаците им бяха блокирали интернет-достъпа. Чест му прави на Илон Мъск, че им изпрати напълно безплатно хиляди устройства, които могат да се свързват с интернет дори от движещ се автомобил, но в същото време не изпълни нарежданията да спре достъпа до руски източници, защото трябвало да се чуват и двете гледни точки, за да може човек да си изгради собствено мнение от пропагандите и от двете страни, защото истината винаги е някъде по средата.
  • 15 Гост

    2 0 Отговор
    А кравеферма в Тексас кога ще направи?

    Коментиран от #17

  • 16 Илон Мъск е друг вид фермер

    1 2 Отговор
    Изгражда соларни ферми. Ето че започна да прави една такава и в Тексас. Това е клип от вчера, където се вижда как започват да инсталират фотоволтаици върху вече почти готовата фабрика, която се очаква съвсем скоро да бъде открита, въпреки че е много по-голяма от тази в Берлин и купиха земята и започнаха строежа седем месеца по-късно.

  • 17 Илон Мъск е друг вид фермер

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Също така прави и батерийни ферми, за да реши проблемите на Тексас с тока, за да не се повтаря онзи сценарий от миналата зима когато им спряха тока заради проблеми с мрежата.

    Такъв фермер е Илон Мъск, а това фермерство се очаква да задмине както по оборот така и по печалби автомобилния бизнес на Тесла след няколко години, въпреки че тогава Тесла ще произвежда десетки милиони автомобили годишно.

    А вие продължавайте да се подигравате и да произвеждате само естествен тор за фермерите.