Last news in Fakti

1 Април, 2022 20:17 4 567 23

iPhone 14 също няма да се сдобие със сензор за пръстови отпечатъци под дисплея

  • iphone-
  • apple-
  • iphone 14-
  • iphone 14 pro

Известен анализатор заяви, че това функцията едва ли ще бъде достъпна при следващия модел смартфон

iPhone 14 също няма да се сдобие със сензор за пръстови отпечатъци под дисплея - 1

Мнозина смятаха, че iPhone 13 ще донесе големи промени в гамата на смартфона, но това така и не се случи, а надеждите се прехвърлиха към iPhone 14, който трябва да се появи на бял свят през тази година. Сега известният анализатор Минг-Чи Куо разочарова част от феновете на марката и отхвърли няколко нови функционалности, които имаше шанс да се появят с 14-тото поколение на смартфона.

iPhone 14 също няма да се сдобие със сензор за пръстови отпечатъци под дисплея

Една от новостите, която се очакваше да пристигне при последното поколение на смартфона бе скенерът за пръстови отпечатъци, вграден под дисплея. За момента Apple ще разчита единствено на лицевото разпознаване Face ID за отключване и защита на своите устройства.

iPhone 14 също няма да се сдобие със сензор за пръстови отпечатъци под дисплея

Повечето от преките конкуренти на iPhone вече разполагат с подобна функция, като при някои от производителите тя дори е вградена и при по-ниския клас устройства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 А Такааа

    4 15 Отговор
    А бе , руснаците могат ли да правят нещо такова

    Коментиран от #3

  • 3 РЕАЛИСТ

    2 13 Отговор

    До коментар #2 от "А Такааа":

    Че за какво им е. В Русия викат" Остави ги китайците да правят кинкалерия, ние с глупости не се занимаваме, оръжие правим.

    Коментиран от #4, #12

  • 4 А Такааа

    7 14 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    Кои оръжия, които ги унищожат турските дронове ли,или тези които ги прави за смях един украински комик
  • 5 Kompleksa4

    10 3 Отговор
    Офф не ни занимавайте с тез пръчки повече. Може нещо да премахнат ама не и да сложат такава е тенденцията от години

    Коментиран от #6

  • 6 хехе

    1 9 Отговор

    До коментар #5 от "Kompleksa4":

    Еми то това е идеята на минимализма, бе, умник :) Още навремето, преди десетилетия Стив Джобс беше каза на всяка молба за фийчър "No" - може ли да се добави това - No, може ли да прави онова - No. Това беше мантрата на много дизайнери на сайтове, приложения, програми - винаги да казваш No, докато наистина вече не може без този фийчър и тогава се добавя. Идеята е само качествени неща да се добавят, да не се претрупва интефейса. Но какво ли обяснявам на вас, хората от простолюдието.

    Коментиран от #7

  • 7 Зомбита

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "хехе":

    Те ако ти кажат, че е най-добре и без телефон в кутията пак ще им се кефиш щото са ти промили мозъка тия твоите алчните. Минимализма в технологичен продукт е като да отидеш на ресторант и да ядеш с ръце и да си напръскан с дезодорант. Пак ще се наядеш и ще миришеш на убаво ама ...мдаа. Не ви слагат нищо, защото струва пари , премахнаха дисплеите чувствителни на натиск не заради спестяването на време при производството а , защото им струва пари. Лишават ви от какво ли не с цел пестене а на вас ви хвърлят фалшиви идеологии и им се хващате. Джобс където ви каза, че не си държите правилно телефоните ?!? :) Още тогава си проличаха фалша, алчността и лъжите в които ви оплитат ама за такива като теб е било късно. Съжалявам те, защото мисленето ми беше точно като твоето относно тях и за продуктите им.. идеологията , но за щастие прозрях дявола в ангелските дрешки.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 смешко

    1 9 Отговор

    До коментар #7 от "Зомбита":

    Кои "те" да ми кажат, бе, приятелю. Аз ти казвам какви бяха схващания и какви все още са в средите на дизайнерите, и не само графични, а на интеракшън дизайнерите. Защото най-лесно е да бухач фийчъри, но качеството пада. Един от основнит принципе на качественото натрупване е винаги да казваш "Не" на всяко предложение за нов фийчър и когато това предложение се връща и връща, чак тогава може да го интегрираш. Защото нуждата не се определя от този, който ползва. Ти ако пита ползвателя какво иска ще направиш еди сбирщайн. Затова и при юзабилити тестовете на уебсайтове с потребители не се питат потребителите какво мислят за сайта и как да стане лесен, а им се дават задачи "свърши това, купи онова" и се наблюдават как се справят отстрани. Затова никой не те пита какво искаш, ти не можеш, ти нямаш капацитеа да създаваш софтуер, че да искаш да има много фийчръи. Имат много фийчири андроидите и затова са такива пръчки.

    Коментиран от #11

  • 9 тихоо

    1 9 Отговор

    До коментар #7 от "Зомбита":

    Диспелите с чувство за натиск се оказах глупости. Апъл си държаха като андроидаджии и добавиха този фийчър, който се оказа неиползван, защото е нестандартен, неразбран от потребителя. Ти не знаеш като натиснеш по-силно какво да очакваш, всяка програма си прави нещо различно. Когато не знаеш какво ще се случи ти спираш да го използваш. Аз също имах айфон с Fource Touch и въпреки, че съм дизайн-ентусиаст и опитвам всичко, никога не го използвах и не знае какво ще ми донесе, ако натисна по-силно. Затова го премахна! Когато работиш над по-малко неща, ги правиш по-качествено! Подобна грешка на Апъл бяха лаптопите с Touch Bar лента. Отново неразбрани, непоследователни, липса на физически бутони, неудобство. Затова го премахнаха и повече няма да го има. В службата, за съжаление съм с такъв Макбук от 2020 г с Touch Bar - имам чувството, че нещо андроидско се е промъкнело в Апъл, докато го ползвам.

    Коментиран от #10

  • 10 Зомбита

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "тихоо":

    Напротив хората го ползваха много дисплея с натиск и го махнаха , защото им излиза скъпо за производство на алчните. Махнаха ви зарядните да ви доят докато могат за всяко нещо. Пряк показ на неуважение за пореден път. Всичко останало е в грешните ти представи за това което се представят пред хората с техните размисли и страсти. Хвана ли пръчка наново колкото и години да съм я ползвал чувствам скука и еднообразие. Много е интуитивно да разпъвам палец да цъкна < BACK и накрая просто трябва всичко с две ръце да правя. Решавам да пренасоча разговорите и трябва да въвеждам телефонния номер ръчно, няма нито пряко меню към абонатите.. нищо! Абе, интуитивно си е. Мога да го сравня с един знак на , който пише WALK/ DONT WALK. Викам си да проверя нещо по настройките на камерата айде обратно в главното меню... че търси камерата абе ужас. Какво пак помагах на един приятел забравих ми то хамалогия голяма беше. После и песни ме кара да му слагам :) .. Ужас! Иначе нахакали blurr-a и анимациите дето толкова ви радват.

    Коментиран от #13, #14, #16, #17

  • 11 Зомбита

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "смешко":

    Пропуснах ти тая глупост дето си я казал. Ти в затвора ли предпочиташ да си или на свобода?! Някой друг да решава вместо теб или да имаш избора? Нека е наблъскано, и ако ми влиза в полза ще го ползвам ако ли не няма, но е по-добре да имам избора. Нали се смяхте за 120 hz при телефоните, че не били геймърски монитори и телевизори, че било излишно. Същите вие разбирачите дето казвахте, че епъл няма да сложат 120hz, че 60 са си напълно достатъчни и какво стана? Защо минаха и те на 120 hz опреснявсне?! Смяхте се , че и макроснимането било излишно а после го приложиха и него и тогава стана нещо УАУ. Ти може и да не ти допада макроснимането, но има хора , които ще се изкефят и ще го ползват. Това 5 човека да решават за сметка на милиони кой, как... и какво иска и му харесва е смешна работа. Така беше и с широкоъгълните камери. Абе продължавайте да им вярвате на "чистите" намерения, но при тях винаги има скрит замисъл и на 90% е в ущърб на собствените им потребители с цел печалба.

    Коментиран от #15, #18, #19, #20

  • 12 Дедо Пене

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    ОРЪЖИЯ ПРАВЯТ ВЪРХОВИ НО ЕДИНИЧНИ БРОЙКИ! НЕЩО МАЙ ПАРИТЕ НЕ ИМ ДОСТИГАТ?
  • 13 Мирчо

    0 6 Отговор

    До коментар #10 от "Зомбита":

    Напротив, хората въобще не използваха дисплей с натиск, защото нямаше изграден стандарт какво трябва да се случва като натиснеш по-силно и всяка програма си правеше нещо различно. На никой не му се налучква. Тук проблемът е дизайнерски, в по-общия смисъл на сумата.
  • 14 Мирчо

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "Зомбита":

    Отново грешиш. Back се прави като слайднеш отляво надясно, не само на Айфон, а и на Мак. Адресната лента е долу, така че можеш и там да натиснеш.
  • 15 Мирчо

    0 7 Отговор

    До коментар #11 от "Зомбита":

    Настройките на камерата колко пъти ги сменяш. В зората на интернет се беше появило едно аматьорско псевдо правило, че всяко нещо в един сайт трябва да е на теи клика разстояние. Съответни почнаха са бухат всичко на едно място, за да може с по-малко кликове да се стигне до. Елита. Оказа се, че тогава човек се чуди дълго, защото трябва да отсее много информация. Тогава правилото беше отречено и се каза, че не броят на кликовете е важен, а усилието, което полагаш.кликът само по себе си е най-елвментарното нещо. В тестове с потребители се доказа, че хората предпочитат много пъти да кликнат, но да им е ясно как да стигнат до целта, вместо да се мъчат, но да кликнат малко. Броят на кликовете р от значение само когато има повтарящо се нещо - примерно трябва да постовиш някакво действие е екселска таблица 50 пъти - тогава всеки спестен клик те разтоварва
    Промяна на настройки на камерата се извършват рядко. В айфон настройките, които се сменят рядко (примерно с какво качество да снима камерата) са изнесени отделно, за да не натоварват основния интерфейс. А настройките, които се сменят често са в самото приложения.
    Имаше една фундаментална книга “Не ме карай да мисля”. Идеята и беше, че човек има да мисли за много други неща, а не как да се бори с интерфейса ти.
  • 16 Мирчо

    1 6 Отговор

    До коментар #10 от "Зомбита":

    Ако искаш всеки частен случай, всяка прищевка на потребиъеля да бъде покрита от имтерфейса, той ще стане една сбирщима, тип Андроид, която не е удобна за никой. Да намериш баланса е много трудно, а това не сте отдава на Гугъл , поне що се отнася до дизайна. Иначе алгоритъмът им за търсачката в хубав, май, но до там.
  • 17 Мирчо

    0 8 Отговор

    До коментар #10 от "Зомбита":

    Песните не се слагат, а направо се слушат. Слушането на музика е едно от най-елементарните неща на айфон и така е било още откакто имах айпод преди близо 20 години. Ако сваляш песни от Замунда може и да е по-трудно, но тогава трябва да ползваш Йотафон или друг телефон, който е съвместим с тази философия.
  • 18 Спасов

    0 8 Отговор

    До коментар #11 от "Зомбита":

    Виж, не ме интересува какво е 120ghz и никога не съм се интересувал какви чипове има телефона ми. Дори в момента не знам колко РАМ има, колко му е паметта или процесора. Единствено ме интересува че съм запълнил 5ГБ от 50 в айклауд. Знам, че като ми пристигне новия служебен телефон само ще го включва, ще въведа парола на айклауд и той ще заприлича на последния ми телефон. Не ме интересуват херци :)
  • 19 Спасов

    0 8 Отговор

    До коментар #11 от "Зомбита":

    Затвор-свобода - лоша аналогия. Предпочитам като влезна в ресторанта са има малко, но качествен избор. Като е ресторантите от най-високата класа (fine dining). Не искам безкрайно меню, в което не мога да се ориентирам. В повечето пъти човек предпочита да избира между малко, но качествени неща, а не да отсява плявата.

    Коментиран от #21

  • 20 Румен Мирчев Спасов

    0 8 Отговор

    До коментар #11 от "Зомбита":

    Китайските телефони не ви ли ги продават с цел печалба или там има някакъв друг скрит смисъл?
  • 21 Зомбита

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "Спасов":

    Все едно да отидеш на ресторант и да ти предложат само две неща или туй или онуй а ти да си кажеш две ама нивироятни. :) " Свободата Санчо е като салама" не е лоша аналогията а е напълно вярна. Дисплеите с натиск се ползваха, спестиха ви и от тях това е истината. Песните предпочитам да си ги имам свалени както избора и за онлайн. По-лесно е да си влезна в настройките на приложението директно от него , което и да е то няма зн рядко или често ги сменям вместо да правя "дървени" упражнения с допълнителни стъпки и да се затормозявам излишно. С нищо не може да се усложни интерфейса и начини има да се постигне елегантно. Говориш за андроид и го конкретизираш а си нямаш и на представа, че има брандове с различни подходи и виждания. Едни правят минималистични и опростени изпълнения а други претрупани с прекалено много подробности , които и аз не харесвам. Едни без почти нкакви анимации други със доста добри. В случая андроид е едно шаси върху , което може да изпълниш идеите си. Да, не всичко е унифицирано при всеки от брандовете и няма как да е , защото андроид се прилага в широк спектър от хардуер и няма как да е напълно оптимизиран, но все пак от бранд до бранд разлика има. Харесвам две изпълнения само на брандове от андроид и това на Самсунг не е от тях. Лично аз намерих златната среда между приятен интерфейс, достатъчно семпъл и красив, но в същото време без ограничения и с нужната функционалност. Не съм адвокат ни на едните ни на другите и винаги съм бил обек
  • 22 Зомбита

    8 0 Отговор
    .......... Не съм адвокат ни на едните ни на другите и винаги съм бил обективен и безпристрастен, но пошлостта, лъжата и алчността приложени с ясното съзнание, да се възползваш от доверието на хората е нещо , за което няма прошка. А епъл са точно това , прикрити и лъжливи манипулатори, и точно така спечелиха и моето доверие преди много време, но се радвам , че разбрах каква е истинската им същност също навреме. А, сега...Walk/ Dont walk, джендъркото гласче на siri и смело напред със заблудите вменени ви с годините и си продължавайте да си ги оправдавате. :))))))

    Коментиран от #23

  • 23 Спасов

    0 5 Отговор

    До коментар #22 от "Зомбита":

    Харесваш ли НРБ?