13 Април, 2022 17:54 1 969 3

BMW: Недостигът на чипове ще продължи и през 2023 година

  • bmw-
  • криза-
  • чипове-
  • недостиг-
  • полупроводници

Отрицателни прогнози от изпълнителния директор на марката

BMW: Недостигът на чипове ще продължи и през 2023 година - 1

През изминалата година много производители на автомобили се надяваха и обещаваха на клиентите си, че кризата с полупроводници ще достигне до своя край през 2022 година и чакането за мечтания автомобил ще намалее. В началото на тази година прогнозите не изглеждаха толкова положителни, но все пак повечето брандове се надяваха кризата да приключи до края на календарната година.

BMW: Недостигът на чипове ще продължи и през 2023 година

Сега, обаче, нещата изглеждат още по-сериозни и доказателство за това идва от BMW. Изпълнителният директор на марката – Оливър Ципсе сподели в скорошно интервю, че не очаква проблемът с чиповете да бъдат решени до края на годината и дори ще засегнат следващата 2023 година.

BMW: Недостигът на чипове ще продължи и през 2023 година

„Все още сме в пика на недостиг на полупроводници. Очакваме да видим подобрения най-късно през следващата година, но и до тогава ще се борим със сериозен недостиг, както и през 2023 година.“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 wasted years

    6 4 Отговор
    само този. който е управлявал аналогов автомобил е живял в истински времена без навигация, без безумни технологии

    Коментиран от #3

  • 2 Стефан Петров

    3 2 Отговор
    Ако запада продължава така чипове изобщо няма да има. На малко хора е известно,че най-големия производител на чипове в света Тайван ги произвежда на силициеви подложки, които се правят в Русия. Чиповете се произвеждат в помещения в които въздуха е заменен със свръхчист неон, който също се прави в Русия. За доста чипове трябва специален монокристален силиций, което също се прави в Русия.
  • 3 Е какво ти пречи?

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "wasted years":

    Купувай си един аналогов автомобил, отвори прозореца с ръчката и изхвърли през него телефона и започвай да живееш в истинско време! Кой те спира?

    Не мога да ви разбера такива мрънкачи, които ползват съвременен автомобил, смартфон, социални мрежи, автоматична пералня, съдомиялна, кабелна телевизия, интернет, навигация, но постоянно въздишат по отминалите времена.

    Ами започвайте да перете на ръка, изхвърлете телефоните и телевизорите и си живейте спокойно живота без да обяснявате колко ви е крив света.