Last news in Fakti

13 Април, 2022 18:08 11 052 14

Нов ъпдейт на Waze ни връща в миналия век

  • waze-
  • навигация-
  • приложение

Retro Mode позволява да се пренесем в 70-те, 80-те или 90-те години на миналия век

Нов ъпдейт на Waze ни връща в миналия век  - 1

Waze е едно от най-популярните приложения за навигация в световен мащаб и като такова, разработчиците му се опитват да поддържат челните позиции с множество ъпдейти, които освен грешки, бъгове и други недомислици по софтуера, често добавят и нотка на забава в иначе скучните пътувания.

Последният такъв ъпдейт е от преди няколко дни и добавя функционалността наречена Retro Mode. Тя има за цел да върне потребителите в края на миналия век и съответно 70-те, 80-те и 90-те му години.

Това е постигнато с промяна на иконите и цялостната визия на приложението с такива, актуални за споменатите вече епохи, добавяйки цветен бус, спортна кола и двуврат SUV. Ъпдейтът променя също така и аватарите със съответни за епохите, а в комбинация с музикалната услуга TuneIn са направени и специални музикални плейлисти от съответната епоха.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пен дехо

    46 4 Отговор
    Колко глоби ми е спестил, мани,мани.....

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Komapak

    22 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пен дехо":

    И на мен 😉 Внимавай в Белгия. Забранен е!

    Коментиран от #5

  • 3 Ако

    16 16 Отговор

    До коментар #1 от "Пен дехо":

    Ако караш нормално и ти сам ще си спестиш :)

    Коментиран от #4

  • 4 Пен дехо

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ако":

    По принцип карам разумно, но малко над разрешеното и не поемам рискове.
  • 5 Пен дехо

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Komapak":

    И в Сърбия доколкото знам ама то и няма как да го позваш, че после сметката ще ти приседне :)
  • 6 оня с коня

    13 3 Отговор
    Вазето е добро ПРИЛОЖЕНИЕ,лично го изпробвах като пътувах до Морето и обратно.Естествено тая Джаджа се основава на "Добрата воля" на предходните водачи преминали покрай Камери и Стоянки на КАТ които ги Локализират ,като най-усърдни в това отношение са Румънските туристи.И ДА- безпогрешно ми посочи всички Полицейски "Присъствия"освен това ме предупреди за едно Място с Висок Трафик,което за жалост се оказа Абс. истина.Все пак да се разчита на Чуждата "Добра воля" от Шофьора за Предупреждение си е чиста Авантюра,но БЕЗ ПАРИ - Толкоз!Затова и като СЪВЕСТЕН водач на БМВ съм си монтирал АНТИРАДАР,който в "Активен режим"/има и Пасивен/ Злобно и Безцеремонтно ПАРАЛИЗИРА Полицейските Камери- както старите Аналогови,така и новите "Триноги".Верно че ми струва 2350лв,ама...Кеф цена няма:)

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Може ли

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Може ли модел на това което си купил ? Мерси

    Коментиран от #9

  • 8 Полуосведомен

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    До колкото ми е известно, активните антирадари са забранени в България.
  • 9 оня с коня

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Може ли":

    Моделът е "Koyo"- Унгарски,произведен от Подразделение на Същата Фабрика,която произвежда и Триногите закупени от КАТ.Ще отг. и на ном.8:Да - Антирадарите са Забранени НАВСЯКЪДЕ по Света с малката,но съществена подробност- че Глобата за използването му в примерно в Съседна Гърция е 2000 ЕВРО,докато в Демократична БГ е ...50лв.Факт е че досега няма нито един Хванат у нас с подобно устройство,защото към Уреда има специално копче което при натискане ДЕАКТИВИРА Антирадарната му функция и го превръща в най-обикновен Сензор за паркиране.Възстановяване на Възможностите му става Единствено в Сервиза,където е монтиран.
  • 10 пак аз

    0 0 Отговор
    Kiyo е марката

    Коментиран от #12

  • 11 Български гражданин

    0 2 Отговор
    Тия гласови указания са само на английски.Поне да бяха добавили брандове на мпс-та да си избираме според това кой какво кара, а така е тъпо.
    Цифра ъпдейти пуснаха, а от месеци опцията за промяна цените на горивата по бензиностанциите не работи.Като се опитам да я редактирам някъде (където и да е) ми дава грешка "Sorry, but the prices you entered dont seem to be valid".То просто няма как да въвеждам грешни символи, избора е при много ограничена клавиатура.
    Писах съобщение преди почти 5 месеца на страницата на Waze във фейса и нищо.Опитах и, като коментар към Google play.Проблемът все още си го има, явно хората просто не ги интересува! :(

    Коментиран от #13

  • 12 оня с коня

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "пак аз":

    Ха ха!Абсолютно прав си.
  • 13 ЧУРУК

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Български гражданин":

    За гласовите указания - отваряш опциите, избираш "Глас и звук", цъкаш на "Гласът на Waze" и от избираш "Български - Силвана". Въобще, разходи се из опциите и смени на "Бълтарски" навсякъде, където има възможност.
    За въвеждането на цените - трябва да пишеш по 4 цифри (например 03,12), за да го зачете.
    Ако не е това, отвори си опциите на клавиатурата на телефона. Има опция "Начин на въвеждане" или нещо подобно. Смени го на "Стандартен", защото ако е "GSM - клавиатура", например, компютърния код на символите е различен и от Waze няма как да ти помогнат.
  • 14 Плюс-минус

    0 0 Отговор
    Бряяяя! Толкова усилия, време и интелект, за да бъдете извън правилата на закона за пътищата!?