Last news in Fakti

18 Април, 2022 15:05 7 204 23

Няколко полезни трика за iPhone, които може би не знаете

  • apple-
  • iphone-
  • трик-
  • съвет

По-лесно избиране на текст, разпознаване на песни, сканиране на документи и други

Няколко полезни трика за iPhone, които може би не знаете - 1
Снимка: Shutterstock

Смартфоните са неразделна част от ежедневието на милиарди хора по света и голяма част от тях предпочитат продуктите на Apple за своето всекидневие. Независимо от това дали този избор е направен защото е модерно или просто защото потребителят предпочита това устройство, много хора не знаят за някои скрити екстри на iOS, които са лесно достъпни и могат да улеснят живота ви.

Няколко полезни трика за iPhone, които може би не знаете

Започваме с функция, която от Apple въведоха преди няколко години с показването на Force Touch технологията и макар тя вече да бе заменена от продължително задържане, някои полезни неща свързани с нея все още действат. Едно от тях е преместването на курсора при писане на текст чрез задържане върху клавиатурата. По този начин клавиатурата се превръща в малък тъчпад чрез който удобно може да позиционирате курсора, където поискате.

Няколко полезни трика за iPhone, които може би не знаете

Втората функция отново бе въведена и представена с Force Touch и се отнася за иконите, които са на вашият начален екран. По този начин можете бързо да достигате до определени функции или менюта от съответното приложение, без да трябва да ровите в тях.

През 2018 година Apple купи добре познатото приложение за разпознаване на музика Shazam и малко по-късно въведе възможността за разпознаване на музика чрез него, директно от контролния център. За целта трябва единствено да отворите менюто за настройки и да добавите функцията Music Recognition в контролния център. По този начин може да използвате Shazam без да имате инсталирано отделно приложение на вашето устройство.

Няколко полезни трика за iPhone, които може би не знаете

Сканирането на документи е нещо което също е много удобно, а много от хората не знаят и теглят отделно приложение за това. То може да бъде направено чрез приложението за бележки – Notes. Тук дори може да комбинирате втората ни препоръка и да използвате бързия достъп, за да го намерите. В противен случай може да натиснете бутона с форма на камера и от там да изберете Scan Document при писане на нова бележка.

Няколко полезни трика за iPhone, които може би не знаете

Сравнително скоро от Apple добавиха нов бутон на своите смартфони. Този нов бутон е активен на всички устройства след iPhone 8 и позволява две или три „потупвания“ върху логото на Apple на гърба на смартфона, за да активирате определена функция. Виртуалният бутон може да бъде включен от менюто за настройки в секцията Accessibility и подменюто Touch. Там ще откриете Back Tap и различни опции за неговата работа.

Няколко полезни трика за iPhone, които може би не знаете

Последната интересна функция, която ще ви представим също е непозната за много хора, а може да бъде доста полезна, особено ако смятате често. Стандартният калкулатор, когато държите смартфона в портретен режим е меко казано „орязан“, но знаехте ли, че когато обърнете iPhone-а в пейзажен режим, опциите и бутоните на калкулатора се увеличават многократно? В коментарите може да ни споделите други полезни опции и съвети, които вие използвате в ежедневието си.

Няколко полезни трика за iPhone, които може би не знаете


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Арман

    1 8 Отговор
    Отдавна ги знам тези функции, дайте нещо ново.
    От Force Touch няма смисъл, защото като задържиш се получава същото. При Force Touch, също трябваше кратко задържане за потвърждение (иначе ще се включва без да искаш), което го обезсмисля.

    Коментиран от #11

  • 2 Гроздан

    4 9 Отговор
    Потропването два-три пъти върху гърба като шорткът му намерих приложение. Когато съм в планината зимата и искам постоянно да снимам, не мога да пусна камерата с ръкавици - екранът не реагира на допир, затова може да се нагласи да отваря камерата с потупвания. Това е много стар фийчър, той всъщност е правен за хора с двигателни проблеми, а Айфон е фрашкан с фийчъри за такива хора, защото в Америка е закон да им се предоставят всякакви удобства на инвалидите (тази дума не я използват).
  • 3 най-полезния трик

    15 11 Отговор
    отваряш контейнера за боклук и пускаш вътре айсиктирфона

    Коментиран от #6

  • 4 С ШАЙБА

    16 7 Отговор
    Искам да си сложа нова мелодия на звънене. За целта трябва да правя гимнастики с itunes или гимнастики с Garageband на самия телефон. Поради слаб обхват на 4 и 5 G мрежите, ако искате ръчно да го сложите на 3G за да не ви точи батерия - ядец, няма ръчно настройване и телефона ви упорито стои на една чертичка, и точи ли точи батерия.

    Коментиран от #9, #10, #15

  • 5 qwerty

    7 4 Отговор
    я дайте акъл как да се оттърва от 100Gb Other System Data? айфон 512 гб

    Коментиран от #7

  • 6 Иван

    5 10 Отговор

    До коментар #3 от "най-полезния трик":

    Заето е с дроиди там, сори.
  • 7 Ами

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "qwerty":

    Виж коментар №3
  • 8 завиждате ли пак

    5 8 Отговор
    Като изключим първите 2 коментара, само хора с липса на първите седем години са писали. Явно пропуските във възпитанието са правопропорционални към любовта към Андроид, или по-точно хейта към Айфон.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ВЕФ

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "С ШАЙБА":

    Вземи си радиостанция
  • 11 xaxa

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "Арман":

    Няма нищо ново пълна трагикомедия си е айфона. Преди дни реших да изкарам една от прашясалите пръчки (12) и да я ресетна, че я подготвях за продан. Разцъках за пет минути и скуката ме обзе на мига. С нетърпение я върнах в нищожното опаковче и заедно с него направих подарък на човека - 2бр зарядни и 3бр кабели + бонус нови кейсове.. да има щото определено ще са му нужни. Живот 100% на батерията, ползван два месеца. Сега ще е по трудна задачата да пробутам десятката , но все някой неразбиращ ще клъвне.

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 12 Герасим

    1 8 Отговор

    До коментар #11 от "xaxa":

    Какво мислиш за НРБ, нищо не казваш!?

    Коментиран от #16

  • 13 Паиси

    7 6 Отговор

    До коментар #11 от "xaxa":

    От източна България ли си? Казваш "десятката", а не "десетката". Сигурно мякаш. Вероятно си комуне, съветски трол. Плащат ти да плюеш по запада. Може би живееш в малко село и не си хващал Айфон. Подават ти готова информация, която да постваш в коментари.

    Коментиран от #18

  • 14 Иван

    7 9 Отговор

    До коментар #11 от "xaxa":

    Друго си е да ресетваш регулярно и през час да затваряш “The app has stopped” диалогови прозорчета. Доста по-забавно и интересно е, съгласявам се. Чак сега и на мен ми стана скучно с всичките ми Apple устройства.

    Коментиран от #23

  • 15 Димитров

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "С ШАЙБА":

    Здравейте.
    Определено ще пробвам дали ще се изтощи батерията по-бавно,когато е на 3G. Благодаря.
  • 16 Контра въпрос

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "Герасим":

    А ти какво мислиш за БРН???

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Bmw

    3 5 Отговор
    Отдавна се отказах от тая марка.То не беше забивания ,крашване на приложения.Източване на батерия, липсата на елементарни неща.Аз правя бизнес с телефона си и не искам такава пръчка.

    Коментиран от #22

  • 22 5ър

    4 5 Отговор

    До коментар #21 от "Bmw":

    Бъркаш се с някой андроид май.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.