Last news in Fakti

9 Май, 2022 12:08 7 344 5

BMW също спря да предлага екстри за своите автомобили

  • bmw-
  • чипове-
  • екстри-
  • apple carplay-
  • android auto

Най-новите жертви на кризата с чиповете са Apple CarPlay и Android Auto

BMW също спря да предлага екстри за своите автомобили - 1

Очакванията, че ситуацията с липсата на полупроводници ще се подобри през тази година изглежда не са обречени на особен успех след като още един от най-големите автомобилни производители обяви, че се отказва от екстри поради недостига на чипове. Според информация от ANE, някои модели на марката вече не предлагат екстрите Apple CarPlay и Android Auto, които осигуряват връзка между смартфон и инфотеймънт системата на колата.

BMW също спря да предлага екстри за своите автомобили

Това се случва поради смяна на доставчика на чипове, който също доставя новите компоненти без поддръжка на Wi-Fi. Все още не е ясно точно кои модели са засегнати от настоящия проблем, но изглежда, че клиенти вече са получили подобни автомобили в Америка и Европа, става ясно от различни форуми на марката.

BMW също спря да предлага екстри за своите автомобили

От BMW обещават да оправят проблема чрез софтуерен ъпдейт през юни, но все още няма информация кога и как точно ще се случи това. Припомняме, че през изминалата година някои модели на марката бяха лишени от сензорни екрани на инфотеймънт системата, отново поради подобни проблеми, свързани с липсата на полупроводници.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Тошо

    15 0 Отговор
    Като нямат полупроводници, да използват цели проводници!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бмв

    12 0 Отговор
    Няма чипове , ама ще оправим проблема със софтуерен ъпдейт!?Ха сега?Някой май нещо....!

    Коментиран от #4

  • 4 ожфаожйа

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бмв":

    Епа Тесла със софтуерни ъпдейти повишават пробега и подобряват спирачките, така че в днешно време със софтуерен ъпдейт като нищо и мусака можеш да сготвиш.
  • 5 Резанцев

    0 0 Отговор
    Местя