Last news in Fakti

6 Юни, 2022 21:14 4 023 51

Apple анонсира новата си операционна система

  • apple-
  • ios-
  • ios 16-
  • ios 15-
  • iphone

iOS 16 пристига с много новости

По време на тазгодишната конференция WWDC на Apple, технологичната компания анонсира новата си операционна система за смартфони – iOS 16. Тя пристига с множество новости и възможности за персонализация от страна на потребителите и подобрения, които да улеснят ползвателите ѝ.

Apple анонсира новата си операционна система

Една от големите новости е персонализацията, когато смартфонът е заключен. От Apple ще предлагат различни шрифтове, размери и цветове за текста и часовника, който се появява при заключен екран, както и възможност за добавяне на някои приложения, като например това за прогнозата на времето. Също така то ще може да показва в актуално време ако навън вали или грее слънце.

Apple анонсира новата си операционна система

Известията също са нови и вместо от горната част на смартфона, вече се показват от долната част и не заемат целия екран при натрупване. Музиката също е получила някои новости и също заема долната част със своите контроли. iMessage вече разполага с възможност за промяна на съобщение или изтриване.

Apple анонсира новата си операционна система


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо

    25 8 Отговор
    Щастлив съм, че последния ми айфон беше 7+...

    Коментиран от #4

  • 2 Гроздан

    4 23 Отговор
    Вече час и половина се скъсват да представят нови неща и още не са свършили!
  • 3 Госあ

    28 8 Отговор
    Някой иновативен и безполезен боклук за простолюдието.
  • 4 Иван

    2 24 Отговор

    До коментар #1 от "Христо":

    Ем, като си беден…
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иван

    3 23 Отговор
    Не само iOS 16. Останалите ОС-и също доста нови неща имат и продължават да надграждат. Мултитаскинга между iPad и Mac е вече недостижим от други.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ∆-Х√6α

    28 5 Отговор
    От две години съм с Xiaomi и техния MIUI ми дава best of both world - функционалност, красив UI, и персонализация. Мога да избирам как да се показват нотификациите в стил А12 или този на MIUI. Контролния панел също имам два варианта според този , който повече ми харесва и ми е по-удобен. Отворените приложения на заден план два варианта този на MIUI (вертикален), който е уникален между другото или като на повечето във хоризонтален стил. Въобще мога да избирам облика на почти всеки елемент (меню, закл. екран, тел. указател, статус лентата, външния облик на контролния панел и т.н.). И това е само малък процент от всичко хубаво идващо само с MIUI. И да кажа за да не се дразнят феновете на различни марки, че идвам от света на Apple.
  • 9 Иха ифон с български

    29 1 Отговор
    Apple винаги са невероятни със способността си хем да въвеждат нови функции, хем те да са безполезни и недостатъчни. Пускат нови ъпдейти и се скъсват да ги рекламират, а това дето го искат техните клиенти отново го няма.

    Коментиран от #10

  • 10 Иван

    3 17 Отговор

    До коментар #9 от "Иха ифон с български":

    Доста неща има, които са именно искани с години.
  • 11 Лозан

    1 16 Отговор
    Не съм очаквал толкова много иновации, този път надминаха и най-големите Апъл-фенове.

    А какво казвате са копирали от Андроид, може ли да чуем?
  • 12 Лозан

    1 14 Отговор
    Къде си, хейтърю? Хайде, коментирай някоя от иновациите:
    macrumors . com/2022/06/06/everything-apple-announced-wwdc-2022/

    Коментиран от #14

  • 13 Гроздан

    3 16 Отговор
    Единствено се издразних, че дизайнът МакБук Про 13 са го оставили на доизживяване и ще се мъчим със сакатия TouchBar, но пък ако трябваше сега да си взимам нов лаптоп без колебания ще избера новия MacBook Air. И двата са с М2 чип, но Air е с новия дизайн на Макбук 14 и 16. Този дизайн страшно ми напомня здравината, минимализма и практичността на грамофоните Technics MK 1210, който се е занимавал с dj-ство, знае, че това е вечния и неразрушим дизайн. Съвършенството!
  • 14 божееееее

    18 3 Отговор

    До коментар #12 от "Лозан":

    изостанали са много. до сега всичко това сте го нямали?!?! хахахаххахха. това ли са новостите на apple ios16? пази боже сляпо да прогледа.

    Коментиран от #15

  • 15 Лозан

    0 12 Отговор

    До коментар #14 от "божееееее":

    Давай по същество, кое конкретно?

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гроздан

    1 15 Отговор

    До коментар #16 от "Абе tuпан":

    Това ли можа да измислиш от цялата плеяда с нови фийчъри, от къде го изсмука това? Егато иновацията, да вибрира телефона като пишеш. Абе, човек, виж за каква интеграция говорим между устройства, какво ми коментираш вибриране на телефона??? Вие, андроидаджиите, от вибрации ли се вълнувате?


    Коментирай списъка с нововъведение, който ти дадох!
    macrumors . com/2022/06/06/everything-apple-announced-wwdc-2022/

    Коментиран от #18

  • 18 Благой

    16 2 Отговор

    До коментар #17 от "Гроздан":

    С рутер на xiaomi съм. Имам лаптоп, телефон, телевизор, таблет, прахосмукачка робот, хладилник, крушки и още някой неща, всичките на същата марка. Рутера ги свързва всички в една обща екосистема, а през телефона си ги управлявам и виждам състоянието на всичките неща. Телефона и лаптопа се свързва като по мед и масло и всичко е интуитивно, лесно и бързо. Прехвърлям документи от телефона и продължавам с редакцията на лаптопа, получавам съобщения, обаждания...нотификации и всичко от-до. Сега се чудя дали да бе си поръчам и часовник макар, че честно казано нямам нужда от него. Да си мислиш, че те са единствените говори колко години си бил не добре информиран. Но за това са виновни и Apple понеже така ви представят нещата. Приятен ден!

    Коментиран от #19, #20, #36

  • 19 Люсиен

    1 9 Отговор

    До коментар #18 от "Благой":

    Приятелю, колегата е андроидаджия, много технически грамотен, вероятно по малко от 0.1% от населението са като него, знае всичко как работи - инжинер отвсякъде. Дадоха му служебен Айфон, днес заяви: абе интерфейса може да е малко тъп (щото си е свикнал с андроида), ама как работи - всичко работи. На андроида не знаеш кога ще ти сработи нещо - звънят ми на вратата и получава по-късно съобщение "беше звъняно на врата" - в минало време. А как нахрани Android Auto.

    Коментиран от #22

  • 20 Драган

    0 10 Отговор

    До коментар #18 от "Благой":

    Прехвърлял документи от телефон ан компютър :))) Ама много напредна андрода, щом вече успешно прехвърля документи.
    Човече, гледай видеата от презентацията и виж хората какво правят - всичко показано в тези видеа е 1-към-1 с реалностите.

    Коментиран от #21

  • 21 Благой

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "Драган":

    Споменавам само това ми дойде на мига. Казвам ти всичко това, което го гледаш по презентациите не е уникално и само при Apple. Така го представят просто. И не се заяждам понеже от 2008 съм имал и лаптопи и iphone-и и знам за какво иде реч много добре.
  • 22 Мамиш ваньо

    12 0 Отговор

    До коментар #19 от "Люсиен":

    Мамиш отдалече ти личи ваньо мамин сладък. :))))) Това , че на теб ти се иска да е така не значи, че е! Тия твои колеги бе... от месеци ги четем :)) и все едно и също. Ванко, бе ванко калпазанко.

    Коментиран от #23

  • 23 Люсиен

    1 10 Отговор

    До коментар #22 от "Мамиш ваньо":

    Не мама, приятелю. Голяма фирма се, клон на много известна фирма у Бизнес парко. На всички дават айфони, уж да говорим с клиенти, макар че всичко става през компа. За телефон няма избор - само Айфон. За компютър се избира между Леново щайги и няколко вика макове. Всички андроидаджии са очарковани от айфоните.
  • 24 Ахмат

    0 9 Отговор
    Сега кажете какво мислите за новата опция на ApplePay за разсрочено плащане на четири равни вноски без оскъпяване за всяка покупка, която минава през ApplePay?
    А какво мислите за Tap to Pay? За какво ти е постерминал вече.
    Ами за новите интерфейси на Car Play, където цялото табло на колата се визуализира от превъзходния апълски интерфейс?
    А за чиповете M2? Това животно е по-бързо и по-малко ток харчи от всичко. Не прегрява, не хаби батерията, достига пикова скорост моментално.
    Виж какъв прекрсен софтуер е iMessage - който го е опитал не иска повече друго.
    iPad-a е стана напълно функционален компютър, който не отстъпва на по-големите макове.

    Колегата андроидаджия каза - Андроид изостават на светлинни години. А той дори не е Апъл фен, инжинер е, грам не разбира от хубав дизайн и не мисли за удобство, а за технически характеристики само.

    Коментиран от #26

  • 25 Арман

    1 8 Отговор
    Хайде коментирайте това, къде е Хандроид Ауто?

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Люсиен

    0 11 Отговор

    До коментар #26 от "Ваньо ле ванко ле":

    Да, пускам го. Вървя си по улицата и казвам "пусни ми еди коя си песен" и песента тръгва. Няма да се занимавам да влизам в приложение, да пиша в търсачката, да избирам албум и тн. Простолюдие, вие не знаете как се ползва техника, без да ти се бърка в живота. Техниката трябва да е нещо странично, да ти помага, не да ти отнема цялото внимание.

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ваньо бе ваньо :)

    19 3 Отговор

    До коментар #30 от "Ей сельо":

    Успокой се Google асистента > малоумното сири. Няма място за сравнение! Сири е на нивото на бриксби или там каквото беше на самсунга :). Незнаехме, че само пръчките имат асистент. Хаха :). Комунистите са твоите фалшиви богове от гризаните. Абе, ти на кой свят живееш? :) Наистина ли си мислиш, че всичко почва и свършва с епъл? Тези плагиати ?! Умеят само да заблуждават неосъзнати ваньовци като теб

    Коментиран от #32, #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ивелин

    1 11 Отговор

    До коментар #31 от "Ваньо бе ваньо :)":

    Не съм виждал андроидаджия да дава гласови команди, защо ли? А се налага - може да шофираш, да са ти заети ръцете или просто да си изморен. Не съм виждал да отключват Андроид с лице, понеже не правил разлика межди снимка и реалност. Слаб му бил изкуствения и интелект, както софтуерно, така и процесорно не бил развит. Толкова завиждате, пък и нали мразите американците и съвсем сте скъсали с реалността. Андроид е евтин телефон, нежелан, просто телефон, без някакви достойнства.

    Коментиран от #34

  • 34 Ваньо, иФчо, грозданчо :)

    15 1 Отговор

    До коментар #33 от "Ивелин":

    Лично аз си ползвам гугъл асистента доста често и за разлика от слабоумното сири си върши прекрасна работа, безотказно! Познавам сума ти народ и с пръчки и с андроид и мога да кажа, че ползващите асистентите се броят на пръстите на едната ми ръка! Доста клиенти обаче 40-50-60г съм забелязвал, че търсят с гугъл гласово в търсачката и защо не? За това е направено и ги улеснява хората, което е прекрасно! Никой не ти завижда на умрелите пръчки така ли не разбра? По-добре си изкарай главата от там дето си я наврял и се поогледай, реалността ще те учуди и изуми! Няма просто как да сравниш Google асистента с онова ограниченото сири, просто няма! Андроид телефон :) абе , ти си нямам думи хахахах. От край време си предпочитам флагшип на андроид пред пръчките и има защо! Това, че всички искали айфон а не андроид е единствено и само в твоята кратуна! Звездите ти го говорят :)

    Коментиран от #35, #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Айде бегай се

    0 9 Отговор

    До коментар #34 от "Ваньо, иФчо, грозданчо :)":

    Казавм на Сири: "запиши ми среща утре в 8", а то отговаря "вече имаш среща тогава, сигурен ли си?" Независимо дали съм на лаптопа, телефона - разлика не правя, всичко е унифицирано.

    Коментиран от #40

  • 38 Краю

    10 1 Отговор
    И ако някой може да направи разлика от iOS16 и iOS1, ще му дам 1000лв.А да сетих се с 16ката ще ви пада батерията по-бързо ,но за сметка на това ще цикли още повече.

    Коментиран от #39, #42

  • 39 пухтьо

    9 0 Отговор

    До коментар #38 от "Краю":

    Може да овъргаляш едно ла-й-но в пудра захар ,но то няма да стане поничка. Това важи с пълна сила за айфоняците и тяхното подобие на операционна система.
  • 40 Ваньооо не се излагай

    9 0 Отговор

    До коментар #37 от "Айде бегай се":

    хахах ама това ли било? Ама ти си мислиш, че това е нещо уникално ли? Момче не се излагай повече! :)) Google assistant е на светлинни години , пухчо! Хаха, а маайкооуУУ. Ма то много умну тва сири бе, кви неща можело. Я кажи нещо друго аз ще ти кажа ако гугъл асистента не го може ;) да не почвам аз, че не искам да те вкарвам в депресии :))). Лош, ванко! Неинформиран ванко!
  • 41 Ваньооо не се излагай

    7 0 Отговор
    хахах ама това ли било? Ама ти си мислиш, че това е нещо уникално ли? Момче не се излагай повече! :)) Google assistant е на светлинни години , пухчо! Хаха, а маайкооуУУ. Ма то много умну тва сири бе, кви неща можело. Я кажи нещо друго аз ще ти кажа ако гугъл асистента не го може ;) да не почвам аз, че не искам да те вкарвам в депресии :))). Лош, ванко! Неинформиран ванко!

    Коментиран от #44, #46

  • 42 Иван

    1 6 Отговор

    До коментар #38 от "Краю":

    Бъркаш се с дроида май.
  • 43 Много неща са

    1 8 Отговор
    Сафари ти казва, ако паролата ти е компрометирана. Примерно.
  • 44 Стефанос

    2 12 Отговор

    До коментар #41 от "Ваньооо не се излагай":

    Не съм виждал андроидаджия да ползва Гугъл Асистант, защо?

    Коментиран от #45

  • 45 хабно парче си

    9 0 Отговор

    До коментар #44 от "Стефанос":

    Коментар номер 34. Пръчкаджия ! :)
    "Лично аз си ползвам гугъл асистента доста често и за разлика от слабоумното сири си върши прекрасна работа, безотказно! Познавам сума ти народ и с пръчки и с андроид и мога да кажа, че ползващите асистентите се броят на пръстите на едната ми ръка! Доста клиенти обаче 40-50-60г съм забелязвал, че търсят с гугъл гласово в търсачката и защо не? За това е направено и ги улеснява хората, което е прекрасно! Никой не ти завижда на умрелите пръчки така ли не разбра? По-добре си изкарай главата от там дето си я наврял и се поогледай, реалността ще те учуди и изуми! Няма просто как да сравниш Google асистента с онова ограниченото сири, просто няма! Андроид телефон :) абе , ти си нямам думи хахахах. От край време си предпочитам флагшип на андроид пред пръчките и има защо! Това, че всички искали айфон а не андроид е единствено и само в твоята кратуна! Звездите ти го говорят :)"
  • 46 Иван

    1 9 Отговор

    До коментар #41 от "Ваньооо не се излагай":

    На светлинни години е защото ви имат всяка една данна с информация. Щом сте доволни от това индиеца да ви дои и да ви замазва очите - be my guest.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ким Че Ун

    7 1 Отговор
    ios16 директно копира super wallpaper на miui
  • 51 Айкю 1

    1 0 Отговор
    Пристига с "много новоати" и с книга за упътване на новостите. Айде моля ви се колко ограничено мислене трябва да имаш че да си купиш ябълката.. всяка година сменят цвета в друг и стария айфон го продават като нов на още по скъпа цена
    Вече юи е смешно като видя хора с ейпъли на пътя