Last news in Fakti

12 Юни, 2022 11:30 4 700 9

Огромен екран за най-новия Volkswagen

  • vw-
  • volkswagen-
  • amarok-
  • пикап-
  • ford-
  • ranger-
  • инфотеймънт система-
  • дисплей-
  • екран

Amarok се сдоби с 12-инчов вертикален дисплей

Огромен екран за най-новия Volkswagen - 1

Въпреки, че до официалната премиера на Volkswagen Amarok остава по-малко от месец, германската компания не спира да ни показва все повече от пикапа. След като видяхме различни скици, силуети и дори ясни снимки на фаровете и задницата, сега е ред на интериора на новия Amarok. Кадърът акцентира върху инфотеймънт системата на пикапа, която е базирана на SYNC4 на Ford.

Огромен екран за най-новия Volkswagen

Както вече сме ви разказвали, двата модела споделят една и съща платформа и различен дизайн или поне в някои аспекти в екстериора. Вертикално разположеният екран е идентичен с този в Ranger и е с диагонал от 12 инча. Той заема голяма част от средната част на таблото, а под него откриваме и няколко физически бутона за бърз достъп до определени функции.

Огромен екран за най-новия Volkswagen

Новият Amarok ще се предлага в няколко различни нива на оборудване, като най-високите от тях ще се опитат да съчетаят усещането на луксозен автомобил с това на работен „кон“, какъвто по природа е пикапът. Официалното представяне на модела ще се състои на 7 юли тази година, а първите доставки се очакват към края на тази или началото на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    8 1 Отговор
    Като теслите... подвижен таблет.
  • 2 Генчо

    15 1 Отговор
    Новите коли стават все по опасно. За дреболии трябва да ровиш по менюта. Няма бутони, които може да натиснеш без да гледаш. Ясно, че на производителите им е много по евтино, но няма ли регулации които да следят за безопасността?

    Коментиран от #7

  • 3 Опорка

    9 1 Отговор
    Да бяха сложили огромни носачи и амортесьори по-добре. Колите все повече заприличват на пластмасови играчки.
  • 4 Бачи Кики

    7 2 Отговор
    Аз мисля да сложа един 32 инча ЛСД в Голфа и да вържа андроида към него.

    Коментиран от #6

  • 5 2345

    1 1 Отговор
    голям праз
  • 6 Еми сложи

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бачи Кики":

    ама го сложи отгоре на покрива, тия които карат след теб да гледат и те.
  • 7 Алекс

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Генчо":

    Колкото и да не ти се вярва, след като свикнеш е дори по-лесно. Казвам ти го от личен опит, като човек който кара автомобил с такъв голям екран по средата. Повечето от нещата ти са на един клик разстояние, вече допълнителните благинки като навигация, музика и тем подобни са на 2 макс 3 клика. В повечето случаи можеш да управляваш много от нещата и от волана, така че дори не се налага да го пускаш, а като си настройш менютата по твой вкус, след време дори не поглеждаш ако ти се наложи да усилиш климатика примерно. Дори и да отместиш за няколкото секунди поглед от пътя, колата е снабдена с една камара камери и сензори, които ти дават някаква доза сигурност и се грижат за теб. А като гледам масово в трафика и как някои хора блеят встрани или си зяпат телефона, едва ли тоя екран ще му е виновен. В крайна сметка, винаги имаш алтернативата да си купиш Лада, там единственото дигитално нещо на таблото е часовника.

    Коментиран от #9

  • 8 Знайко

    1 1 Отговор
    Тази простотия с големите екрани я въведе Илон Мъст.

    Очаквам скоро от автомобилите да махнат кормилото, педалите/ спирачката/, гумите, огледалата, прозорците, двигателя... и да останат само 50-60 инчовите екрани и батериите, които да захранват екраните, също свързаноста с мрежата.

    И хората ще започнат да пристигат виртуално там накъдето са се запътили. Ще пристигат виртуално в магазина, ще пазаруват виртуално. Остава Илон Мъск да научи хората да се хранят виртуално и да не разберат къде ходят по голяма нужда гладните. Ходят във виртуална тоалетна.
  • 9 Зевзек

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Алекс":

    Точно това е проблема "2 макс 3 клика", някои хора си харесваме аналоговите километраж, оборотомер, горивомер, термометър и копчетата, врътките, лостчето за чистачките, мигачите ...

    Нямам нищо против да има "клик" виртуални автомолили, но аз искам за такива като мен да има по класически аналогови виртуални автомобили, само с един 12-14 инчов екран в средата на таблото. Трябва да има автомобили задоволяващи всички желания на купувачите. А не алчните продавачи като Иван Мъск да налагат на купувачите само това, което е им е най-евтино за производство и което им носи най-голяма печалба.