Last news in Fakti

29 Юни, 2022 18:36 2 138 3

BMW започва да използва Android Autmotive

  • bmw-
  • i7-
  • 7 series-
  • android automotive-
  • инфотеймънт система-
  • idrive

Това ще се случи още през следващата година

BMW започва да използва Android Autmotive - 1

По време на конгреса Automobil-Elektronik, BMW обяви плановете си да използва автомобилната операционна система Android Automotive OS. Германците ще си сътрудничат с Google и ще започнат разпространяването на софтуера при някои модели още от следващата година, разкриват от двата бранда.

BMW започва да използва Android Autmotive

За съжаление не се разкрива много за този ход, а от BMW са пестеливи за бъдещето, като не споменават кои точно ще бъдат тези модели. През изминалата година компанията представи своята iDrive 8 система, която е базирана на Linux. От марката споменават, че различните софтуерни платформи ще позволят индивидуални конфигурации.

BMW започва да използва Android Autmotive

Google разработи Android Automotive OS като отворен софтуер за възможност за много индивидуализации, които може да „върви“ на различни екрани, независимо дали те са на инфотеймънт системата или на основния дигитален километраж пред водача. Благодарение на подобната основа като тази на Android за телефони и таблети, потребителите могат да се възползват и от подобни приложения като Google Maps, Google Assistant и други.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рамбо Силек

    0 3 Отговор
    Браво! Най накрая това което познаваме и ползваме от години като мобилни устройства ще намери мястото си и при автомобилите

    Коментиран от #2

  • 2 сектант

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рамбо Силек":

    рейндж роувър 2011та година модел "спорт" - линукс . какво е андроида? линукс производно както всичко друго до сега ползвано. просто го правят да е едно и също защото по лесно се управлява
  • 3 Божке

    1 4 Отговор
    Груба грешка, Андроид е доказан баклук, дори самите андроидаджии признават предимството на Апъл Карплей!