Last news in Fakti

8 Юли, 2022 18:20 9 511 10

В Япония направиха най-черното Porsche в света (ВИДЕО)

  • bmw-
  • porsche-
  • vantablack-
  • черен цвят-
  • 911

Колата покрита с цвят наречен Musou Black

В Япония направиха най-черното Porsche в света (ВИДЕО) - 1

Може би си спомняте, че през 2019 година BMW показа новото тогава Х6 в много интересен цвят, наречен Vantablack. Цветът бе представен като най-тъмното черно в света и загатна за появата на непредставения тогава автомобил. Сега в автомобилния свят се появи още един подобен цвят с името Musou Black, който бе напръскан върху Porsche 911.

В Япония направиха най-черното Porsche в света (ВИДЕО)

Трансформацията на спортното купе бе осъществена в Япония, където колата бе подготвена и боядисана в един от най-тъмните цветове в света. Той отразява едва 0.6% от светлината, а останалите ги поглъща. По този начин се скриват почти всички форми на колата, което я прави да изглежда като движеща се по улиците сянка.

В Япония направиха най-черното Porsche в света (ВИДЕО)

Към момента се знае, че има няколко подобни коли в света, които собствениците им шофират и често попадат пред обективите на различни фенове или дори нищо неподозиращи случайни минувачи.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    6 8 Отговор
    Таман за Джо,то по-умряло и от него..
  • 2 рейсър

    13 3 Отговор
    Яка изцепка е, грознее, но е яко и със сигурност на пътя ще се отличава страшно.
  • 3 реру

    20 2 Отговор
    Цветът е готин.
  • 4 Macтypбиpащият c Bълцu

    8 4 Отговор
    Да не вземат,да гръмнат сега и Императора от това Порше.
  • 5 Зевзек

    14 1 Отговор
    Така колата е станала като черна дупка - нищо не отразява, всичко поглъща...

    Впрочем, това означава, че през лятото ще се нагрява доста силно от слънцето, значи трябва да има и много добър климатик.
  • 6 Именно

    10 3 Отговор
    Изключително тъпа идея за боя на кола!
    Не само че по дефиниция ще има минимална видимост на тъмно, но и на светло с тази боя човек не може да различи релефа на колата, а само профила и предполагам светлините. Представите за обем и движение се объркват, когато се опитваш да видиш нещо, което поглъща над 99% от светлината.
    Освен това и паркирана на слънце ще става на парник за минути
  • 7 редник

    4 3 Отговор
    Винаги съм се чудил защо се измислят някакви недомислени правила за уж безопасност, като включени целогодишно фарове, вместо да се приеме директива колите да са в ярки цветове!

    Коментиран от #8

  • 8 Иван Иванов

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "редник":

    Точно , за да не боядисват колите в ярки цветове ! По - лесно изгледжа да трябва да караш със светнати фарове ( всички по нови коли са с дневни светлини ) , а не да трябва да си купиш кола електриков цвят!
  • 9 Валентин

    4 8 Отговор
    Не разбирате ли ,че те се подиграват с европейското автомобилостроене.....факт е ,че японските коли са в пъти по здрави и надеждни от европейските
  • 10 шофер

    1 0 Отговор
    Копирачи на макс. Първо от БМВ а сега на Порше. А защо ли не са пробвали тази боя на някоя тяхна си лагерница? Защото няма как да хване на ламарина сделана от кенчета Кока-Кола. И боята все пак е Мейд ин Джърмани. Което БМВ, Мерцедес, Порше, Ауди, Фолксваген, Опел или Форд да пръснеш с такава боя ще хваща окото. Ама пръснеш ли източна лагерница ще седи безлична. Смеххх