Last news in Fakti

13 Юли, 2022 17:53 5 663 10

Nikon спира да прави DSLR фотоапарати

  • nikon-
  • dslr-
  • безогледални-
  • камера

Компанията ще се фокусира върху безогледални тела

Nikon спира да прави DSLR фотоапарати - 1

Nikon ще спре да прави класически DSLR камери, разкрива изданието Nikkei Asia. Според тях, подобряващите се технологии при смартфоните преобръщат DSLR индустрията, което ще принуди и други производители да преминат към тази мярка. Японският производител все пак няма да спре изцяло да прави фотоапарати и ще се съсредоточи към безогледалните тела.

През последното десетилетие на пазара се появиха изключително много безогледални тела и макар от Nikon да влязоха малко по-късно в тази надпревара, телата на компанията се продават изключително добре. През 2020 година продажбите на безогледални тела дори са изпреварили тези на SLR камерите с над 500 хиляди броя.

Nikon спира да прави DSLR фотоапарати

При Nikon нещата също стоят по подобен начин, тъй като около 50% от печалбата на компанията идва именно от безогледалната техника, докато 30% от нея са от класическите DSLR тела. Очаква се преди официалния край на DSLR телата, Nikon да представи още поне няколко модела, един от които ще бъде D6.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    10 5 Отговор
    Това със софтуера и технологиите явно им изиграва лоша шега. От друга страна на слънце без визьор качествени снимки не стават

    Коментиран от #2

  • 2 Аслан

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ами":

    Ти изби рибата бе )))) на слънце без визьор не ставали снимки )))) Какво общо има визьора с матрицата на фотоапарата ве! Даже с телефон може да направиш снимки на слънце, а там визьори няма. Толкова кух народ в България не е имало никога!

    Коментиран от #4

  • 3 Механик

    3 2 Отговор
    Жалко
  • 4 пепи

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Аслан":

    Кух кух . Колко да е кух . Искаш ли експеримент . Олимпус 6 мпкс срещу 100 mgpx на Самсунг .

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 7939

    14 2 Отговор
    Фотографията като професия, хоби и изкуство за три различни неща. Аз съм от хората, които предпочитат DSLR-ите пред Mirrorless апаратите. Аслане, това, което снимаш с телефон и това, което виждаш на екрана няма много общо. "Снимките" от мобилните телефона представляват дигитални изображения, генерирани от алгоритми. Не си спомням кой известен фотограф бе казал, че най-добрият фотоапарат е този, който носиш със себе си и можеш да извадиш да снимаш веднага. По тази мисъл никой не се мотае с Hasselblad в джоба, но ако имах възможност, бих го правил...

    Коментиран от #7

  • 7 Аслан

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "7939":

    А твоето изображение от ДСЛР-а, как се изобрязява? Тоест в твоя апарат няма процесор? Ай стига бе! Искаш да кажеш, че ти, твореца, сам си рисуваш фотографията вътре в твоя апарат, без никаква електроника? Съвсем се обърках ))) И да, още нещо, съвременните телефони са много по-добри фотоапарати от 95% от ДСЛР-те, ако става на въпрос. А кой какво предпочита, си е негова работа, за всеки има избор днес.
  • 8 Аслан

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "пепи":

    Ти си номер 1, няма кой да те бие. Ние пишем за едно, ти отиде при мегапикселите! Къде изобщо видя някъде да се пише за мегапиксели? Естествено, че няма как да победиш физиката. Когато на фотоапарата физически сензора е по-голям от този на телефона и независимо колко мегапиксели има, е ясен победителя.

    Но днешните смартфони предлагат доста неща които ги няма във фотоапаратите. Вземи един айфон 13 про, дигни го вечерта към небето и си готов със снимка на звездите за секунда. Вземи си фотоапарата и се опитай да снимаш пак така звездите, без статив и светлосилен обектив, да видим каква снимка ще изкараш? Затова и умряха продажбите на ДСЛР-те, щото никой не иска да носи 50 кг техника да снима луната, примерно.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.