Last news in Fakti

26 Юли, 2022 12:01 2 439 1

Над 400 хиляди части от Lego са нужни за направата на Lamborghini

  • lamborghini-
  • sian-
  • lego-
  • конструктор

Колата ще бъде изложена в музея на марката до 6 октомври

Над 400 хиляди части от Lego са нужни за направата на Lamborghini - 1

През 2020 година Lamborghini работи по съвместен проект с Lego в който двете компании показаха интересен конструктор с над 3600 части в мащаб 1:8. Сега двата бранда разраснаха това партньорство и представиха Sian в реален размер от блокчета Lego. Конструкторът се състои от повече от 400 хиляди части и ще бъде показан в музея на Lamborghini до 6 октомври тази година.

Над 400 хиляди части от Lego са нужни за направата на Lamborghini

От Lego споделят, че конструктора е отнел повече от 5 хиляди часа за разработка и над 3200 часа за направа. Лесна сметка показва, че това са близо 224 дни до направата на завършен продукт сглобен от 153 различни вида Lego Technic, 20 от които разработени специално за този модел.

Над 400 хиляди части от Lego са нужни за направата на Lamborghini

Играчката в реални размери разполага с работещи предни и задни светлини, също направени изцяло от конструктора, както и сертифицирана от Lamborghini боя за екстериора. Крайният резултат е истинска скулптура с тегло от 2200 килограма, което е с над 600 килограма повече от това на истинската кола.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браа

    0 0 Отговор
    Кретении...