Last news in Fakti

31 Август, 2022 14:46 6 630 5

Продава се най-старият кемпер в света

  • кемпер-
  • ford-
  • model t-
  • ford model t

Конкретният Ford Model T е произведен през 1914 година

Продава се най-старият кемпер в света - 1

Кемперите набраха сериозна популярност през последните години, но това не означава, че те съществуват от скоро. Доказателство за това е Ford Model T Motor Caravan от 1914 година, който се появи на аукцион в САЩ. Според продавачите, това е може би най-старият дом на колела в света в движение към момента. Конверсията на стандартния Model T е направена през 1914 година, малко преди началото на Първата световна война.

Продава се най-старият кемпер в света

Машината, която вече навърши 108 години не използва оригиналното шаси от Ford Model T, а негова разширена и удължена версия. НА мястото на предните седалки е поставен голям кожен диван, а за цялата външна обвивка е използвано дърво. Природният материал е използван и за гардероба, както и за захранване на котлона за готвене и отопление.

Продава се най-старият кемпер в света

Според продавачите, преработката е направена от Dunton of Reading във Великобритания. Историята на превозното средство не е много ясна, но до около 1920 година кемперът е функционирал по предназначение, преди да бъде изоставен. През 1970 година е открит и реставриран в оригиналното си състояние. Търгът за него ще се състои на 10 септември, а продавачите очакват да получат между 20 и 35 хиляди евро за него.

Продава се най-старият кемпер в света


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мунчо

    15 3 Отговор
    Все 1 караш кола от дивана в хола!
  • 2 Буха ха

    7 5 Отговор
    Как така Форд, аз защо мислех че първият кемпер е украински.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ...

    2 1 Отговор
    двигателче от 20 коня ша дърпа 3.5 тона ...
  • 5 Да в България

    0 0 Отговор
    В музея в България нямаме такава реликва. Много хубаво
    Ще стой и в музея на транспорта в щата М. С. МОЖЕ ОЩЕ НЯКОЛКО ЗА МУЗЕЙТЕ