Last news in Fakti

6 Септември, 2022 13:30 3 594 6

Peugeot 208 се превърна в … катафалка

  • peugeot-
  • 208-
  • катафалка

Компактният хечбек е единствен по рода си

През годините сме виждали проекти на базата на различни коли, включително Lamborghini с вериги, Ferrari лимузина или пък катафалка преработена на кемпер. Днес ще допълним тази класация и ще ви представим проект на аржентинската компания Carrozados Rosano, която направи катафалка от Peugeot 208.

Изненадващо е, че това всъщност не е единствената подобна преработка на компанията, която преди няколко години отново прави катафалка, но на базата на предишното поколение 208. Компактният хечбек е идентичен до края на предната врата, от където започва и същинската част на катафалката. Междуосието е увеличено драстично, показвайки ни вероятно най-дългото Peugeot правено някога.

Задният капак също е преработен, за да се справи с добавената височина, а в интериора е направена специална рамка от стомана, добавено е LED осветление, както и кожа за по-луксозен вид. Базовото 208 пристига с 1.2-литров бензинов мотор в Аржентина, който генерира 83 конски сили и 118 нютон метра.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    2 14 Отговор
    Пежо защо наподобяват Москвич в последните години? И те правиха разни експериментални автомутанти, преди да закрият предприятието през 2002-ра. Сега ще е супериронично ако Москвич се завърне, пък Пежо и други европейски марки се споминат.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 БМВ

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Адам Хилтън":

    ей с това пежо да те извозят
  • 3 Емил

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Адам Хилтън":

    Майтапчия! Да сравняваш кон с кокошка?! Май русофилията е ментално заболяване! Кога "москвич" са правили коли???!!!
  • 4 тъпоеееее

    3 3 Отговор
    Можеше да се постарят малко повече, линията на заднире прозорци много тъпо се разминава с тази на предните.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    ВЯРНО е
  • 6 Алекс Сиренето

    2 2 Отговор
    Мерцедес е най-добрата катафалка.