Last news in Fakti

29 Юли, 2013 11:46 2 207 0

Виждали ли сте робот-барман?

  • робот-
  • барман

 

В германския град Илменау това лято заработи бар, който силно се отличава от останалите питейни заведения. Атракцията в новия бар е не какво да е, а барманът Карл. Интересното е, че въпросният Карл не е човек, а робот. Устройството е създадено и проектирано от инженера Бен Шефер, управител на компания, занимаваща се с производство на човекоподобни роботи.
Карл все още не е съвършен, но е способен да налива питиета и да разбърква различни коктейли. Роботът може дори да проведе кратък разговор с клиента. Карл разбира кой какво иска, налива и поднася на клиентите различните питиета. Създателят му Бен Шефер продължава да усъвършенства робота и се надява в скоро време на още по-прецизна работа на робота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА