Last news in Fakti

8 Декември, 2022 15:00 662 0

Камбоджанско-японският дигитализиран производствен център отвори врати в Пномпен

  • камбоджа-
  • япония-
  • камбоджанско-японският дигитализиран производствен център -
  • пномпен

Камбоджанско-японският дигитализиран производствен център (КЯДПЦ) беше открит вчера в Пномпен

Камбоджанско-японският дигитализиран производствен център отвори врати в Пномпен - 1
Снимка: АКП

Камбоджанско-японският дигитализиран производствен център (КЯДПЦ) беше открит вчера в Пномпен от Юок Нгой, държавен секретар на министерството на образованието, младежта и спорта на Камбоджа и от японският посланик в страната Миками Масахиро, предаде АКП.

Според посолството на Япония, КЯДПЦ е създаден със силната подкрепа на индустрията, правителството и академичните среди от двете страни, включително с официална помощ за развитие, дадена от японското правителство за доставянето на съвременни машинни инструменти. Целта на КЯДПЦ е да развие промишлените човешки ресурси на високо ниво с оглед на по-нататъшното индустриално развитие в Камбоджа.

Посланик Масахиро каза, че връзката между Япония и Камбоджа е изключително силна и всеобхватна каквато винаги е била, и изрази надежда, че дигитализираният двустранен център ще се разрасне и ще се превърне в хъб за изследвания и развитие, обслужващ целия регион на АСЕАН с взаимноизгодни отношения чрез японски компании.

Камбоджанско-японският център е базиран в Кралския университет в Пномпен. Проектът е символ на силната връзка между Камбоджа и Япония. Центърът прилага добре познатия модел на иновация, който насърчава сътрудничеството университет-индустрия-правителство в интерес на икономическото и социалното развитие, тъй като поддържа цялостната производствена верига, която започва от ноу-хау и стига до крайния продукт.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА