Last news in Fakti

13 Декември, 2022 09:45 5 428 10

Bentley „извади“ рекордно количество мед

  • мед-
  • bentley-
  • bmw-
  • lamborghini

Британците се похвалиха с 1000 буркана

Bentley „извади“ рекордно количество мед - 1

През 2019 година Bentley се превърна във втория автомобилен производител в рамките на VW Group, който започна да отглежда пчели и съответно да произвежда мед. Сега, три години по-късно, британците се хвалят с рекордно количество мед, което са успели да „извадят“ през 2022 година.

Към момента Bentley отглежда над 600 хиляди пчели или с около 5 пъти повече от 2019 година. Компанията работи заедно с Buckley Bees, които се грижат за здравето на пчелите и обработката на меда. От Bentley казват, че процедурата се извършва със същото внимание към детайла, което се очаква от марка като Bentley.

След като бъде поставен в буркани, медът се раздава на специални гости на сградата в град Крю и поне към момента не се продава свободно на пазара. Припомняме, че наскоро ви съобщихме за подобни инициативи от BMW и Lamborghini.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буркан банк

    27 3 Отговор
    1 000 буркана !? Па то има буркани от 200 до 3000 мл бе ! Ако са от литър то това означава 1400 кг. Меда е средно с относително тегло 1.480. И тия 600 000 пчели кой ги брои като в зависимост от силата на кошера и сезона са между 15000 и 40000 в един кошер?
    Галинчова новина" !!! :)) Бентли извадили мед !!! :)) Щом е Бентли значи е супер, а!?:))
  • 2 Леля Гошо

    15 1 Отговор
    Като се има предвид качеството на основния им продукт, крайно време е да започнат да произвеждат тоалетна хартия и с всеки продаден автомобил да дават и 24 рула подарък.

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хасмо-кар

    10 0 Отговор
    75гр на буркан по 1000 бр = 75кг

    Коментиран от #5

  • 5 Хасмо минч

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "хасмо-кар":

    75 грама е нищожно количество,миниатюрно бурканче,ако е 750г вече се ядва.
  • 6 ТИРбушон

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Леля Гошо":

    Кога за последно се вози на Бентли? Гроздето е кисело, а? 😆😆😆
  • 7 Апито

    4 1 Отговор
    А търтеите колко са?
  • 8 Гост

    3 0 Отговор
    Най чист мед еко се произвежда в България, но вече селото го има в картата, но без един жител. По татово бе с открит лист, без ток и вода, от изворче на 2км е били, когато е имало хора. Мед, тахан и кво ли нямаше, но днес България е развалина. Грозде също, хубав сорт за вина. Малко останалите млади хора не са научени на труд в малкото гръцко градче.
  • 9 Хххх

    1 0 Отговор
    Търтеите са в България. Дори и в кауфланд ти пускат на промоции макар и рядко мед 900 грама, на цени 12, 13 лева, при намаление на 8 лева, но явно за тяхните си хора или да ги накарат да станат в 7 часа И да пазаруват други неща, но не и мед, но с 4 лева и без 4,който има нужда пак ще купува мед на редовна цена, мрънкат хората в магазина на подреждащи стоките
  • 10 кочоОГЛУ

    0 0 Отговор
    ФИРМАТА Е ВСЕЯДНА-ЛОВ НА ЖАБИ КОМАРИ ТЕРОРИСТИ СОРТИРОВАЧИ НА ПАЧИ ЯЙЦА И БЕЗБРОЙ ДРУГИ НАУЧНИ ДЕЙНОСТИ ВЪВ СЛЪНЧЕВАТА ГАЛАКТИКА.