Last news in Fakti

12 Януари, 2023 17:36 4 412 3

Новите дигитални номера се оказаха перфектна възможност за крадците на коли

  • дигитални номера-
  • регистрационен номер-
  • retriver-
  • крадци-
  • кражба

Замяната на металните табели може да не се окаже толкова добра идея

Новите дигитални номера се оказаха перфектна възможност за крадците на коли - 1

Преди време ви информирахме за новия закон приет на някои места в САЩ, който позволява на собствениците на автомобили да заменят класическите метални табели с дигитални такива. Това дава възможност на собствениците да персонализират визията на своите табели, както и посланието, което пише под регистрационните символи.

Оказа се, обаче, че освен улеснение за собствениците на автомобили, тези номера са още по-голямо улеснение за крадците. Група от добронамерени хакери, известни още като „бели хакери“ показа на компанията, която стои зад дигиталните номера пропуски в защитата, които могат да се окажат фатални.

Групата от софтуерни специалисти успешно се добра до системата, която номерата използват и откри местоположението на дадени номера и дори получи възможност да промени надписите по тях. Освен това групата хакери успя да промени статута на автомобилите на откраднати, което изпрати съобщение до властите и промени регистрационните табели. От компанията, която стои зад производството на номерата заявиха, че вече са се справили с проблема.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Божанко цифровото кибердфюрерче

    13 0 Отговор
    Те ви те цифровизация и удобства през кампюторни технологии.
  • 2 Некой си

    9 0 Отговор
    Хем "дигитални", хем "номера".!!!
  • 3 Пича с Майбаха

    2 0 Отговор
    Искам на номера ми да пише ГЪЗАР 1