Last news in Fakti

24 Януари, 2023 18:54 3 335 17

Android 13 е инсталиран само на 5% от устройствата по света

  • android-
  • android 12-
  • android 13-
  • ios

Предходната версия е инсталирана на 18.9%

Android 13 е инсталиран само на 5% от устройствата по света - 1

Google разпространи официални данни за своята последната операционна система Android 13, която изглежда не се радва на особен успех. Според статистиките на технологичната компания, софтуерът работи едва 5.2% от всички устройства, които го поддържат. Припомняме, че софтуерът бе представен официално в края на август.

В същото време хората, които използват Android 12 и Android 12L са близо 4 пъти повече. Според данните на Google това са 18.9%, след като тази бройка се повиши от 13.5% при представянето на новата операционна система през август.

Представеният през 2017 година Android Oreo заема 10% от общия брой на инсталираните операционни системи на Google, докато представеният през 2014 година Android KitKat може да се похвали с дял от 0.7%.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 5 Отговор
    Да, защото блутулта не работи с някои устройства.
  • 2 Проблемът при KitKat беше,

    12 2 Отговор
    че имаха КНОКС защита във файловия мениджър, който не позволяваше копиране на файлове от устройството в картата памет. Трябваше да се рутне устройството, за да изчезне тази отвратителна гавра - тип бъг! Новите софтуери не се различават съществено от старите, освен че имат повече фабрични гугълски, инсталирани в основния софтуер.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тома Неверни

    7 2 Отговор
    За функционалността му нищо не мога да кажа – не съм компетентен, но с тоя нелеп инфантилен интерфейс по-добре да го разкарват скоропостижно.

    Коментиран от #8

  • 5 Същата история!

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Другият вариант":

    Като видя Шоколадчето и се сещам веднага за тази глупост от страна най-вече на Самсунг!
  • 6 0000

    6 28 Отговор
    Aндроид е бита карта,друго си е iOS -чето,класата е вечна

    Коментиран от #7

  • 7 С класата на Спейс ЕКс и на Луната

    22 6 Отговор

    До коментар #6 от "0000":

    с тъпия ЙОС, заключена, проследяваща, заплащаща се дървена система, без опция за допълнителна карта памет, точно щото е заключена от банда де били. Всички патенти едно време окрадоха от Симбиан ОС. А андроида ще има да го гонят светлинни години! 😂

    Коментиран от #11, #14

  • 8 Виктор

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тома Неверни":

    Абсолютно съм съгласен за интерфейса на стоковия андроид. Но пък много ми харесва този на Xiaomi както и техните продукти. Предпочитам андроид пред ios, по безброй причини...но никога не бих си купил телефон с чист андроид.
  • 9 Просто човек

    8 1 Отговор
    Днес инсталирах 13, телефона работи по-гладко
  • 10 Трябва ли да мрънкам?

    9 1 Отговор
    Телефонът ми е на 4 години. Як хардуер, ОЛЕД дисплей, батерията държи. Няма никакви проблеми. Не се ъпдейтва повече от Андроид 11.

    Коментиран от #13

  • 11 АйТи

    3 17 Отговор

    До коментар #7 от "С класата на Спейс ЕКс и на Луната":

    Бъркаш с дроидчето май

    Коментиран от #12

  • 12 АйБай

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "АйТи":

    Дроидчето си го харесваме, не ни мисли.
  • 13 Ъпдейти

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "Трябва ли да мрънкам?":

    Моето Xiaomi mi6 почти 6 годишен си пердаши и не пита. С андроид 10 си е и проблеми няма! Освен че втората му батерия е за смяна вече. И ако реша има къстъм ромче с android 11 и miui 12 може да му го инсталирам но няма смисъл. За справка, на жената жях взел айфон 7 мидля същата година и не издържа 4 години. Камерата отзад откачи като гърмящаа змия беше ни, после бутона отпред нещо се прецака и така.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хахахах

    2 11 Отговор

    До коментар #13 от "Ъпдейти":

    Купил си на жена си телефон от 2015, вероятно втора ръка, и се чудиш що не е държал. Дай да та пробвам на тежки програми и photo editing да ти видя китайчето дали няма да хвърли боба на третата минута.

    Коментиран от #16

  • 16 Ъпдейтааа

    13 1 Отговор

    До коментар #15 от "Хахахах":

    И двата телефона ги купих чисто нови. За мен mi6 за жената айфон 7цата. Може би през 2-3 месеца разлика. Факт е, че mi6 и до ден днешен си върви безпроблемно за разлика от айфона на който първо камерата му сдаде багажа или по-точно оптичната и стабилизация и после и тъч бутона. 4 години не са малко все пак но пък е и факт че и шаомито държи до ден днешен и не се чувства бавен както се опитвате да изкарате нещата. Да не е с последна версия на андроид и какво от това?
  • 17 интересно

    0 3 Отговор
    От статията излиза, че можеш да си сменяш версиите сам, но това си зависи от производителя на апарата. Просто правят ъпдейти много бавно. Или изобщо не правят.