30 Януари, 2023 18:29 5 692 7

Facebook може да изтощи батерията на вашия смартфон целенасочено

  • facebook-
  • смартфон-
  • батерия-
  • обвинение

Обвинението е на бивш инженер на Meta

Facebook може да изтощи батерията на вашия смартфон целенасочено - 1
Снимка: Shutterstock

Един от бившите инженери на Meta, участвал в разработката на приложението на Facebook и Messenger заяви, че двете могат съвсем целенасочено да изтощят батерията на вашия смартфон. Процесът се нарича отрицателно тестване и има за цел да натовари батерията с цел изпитание.

Джордж Хейуърд, който застана в съда с обвинението заяви, че отказал да извършва подобно тестване, защото така може да навреди на някого и да остави смартфона му без батерия в момент в който той му трябва. Мениджърите му отговорили, че дори и да се навреди на няколко потребители, може да се помогне на мнозинството.

Малко след като отказал да работи по този проект, Хейуърд е уволнен. Именно тогава той завежда делото, а според адвоката му основната причина за срещата в съда е, че потребителите може да нямат достъп до своите смартфони, когато имат най-голяма нужда от тях поради липса на батерия. Съдът все още не е взел крайно решение и събира доказателства за твърденията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 А боц боц

    14 0 Отговор
    Робите на системата не мога да забележа това нещо
  • 3 Айде да видим

    18 0 Отговор
    Това ако се съберат доказателства (трудно доказуемо "аз казах, ти каза"), на Мета ще им се стъжни в ЕС.
  • 4 Интелектуалец

    19 0 Отговор
    Не е нужно да си специалист за да усетиш как батерията се изтощава с Фейсбук приложението. Най добре е да се деинсталира въпреки че пълна деинсталация е невъзможна. Препоръчвам Фейсбук Лайт или през браузъра. Най добре е изобщо да не се ползва Фейсбук. Други приложения които точат батерия са Месинджър и УатсАпп също собственост на Мета - Фейсбук. Препоръчвам Телеграм или Вайбър.
  • 5 Джон

    0 12 Отговор
    Това вероятно е някакъв андроидски "фийчър". Апъл не би го допуснал на неговите телефони.
  • 6 Най-накрая

    5 1 Отговор
    Това ми е ясно от собствен опит. Вече 3 години не ползвам приложението им за ФБ, а месинджъра (без него нямам достъп до съобщенията) е строго ограничен във всички насоки. Пък през последната година и половина почти не влизам.
  • 7 ганю

    3 0 Отговор
    затова Путин забрани лайняното приложение и софт на Facebook