Last news in Fakti

30 Януари, 2023 20:16 928 3

Apple започна да произвежда и AirPods в Индия

  • apple-
  • airpods-
  • слушалки-
  • индия

Към момента там се правят само корпусите на слушалките

Apple започна да произвежда и AirPods в Индия - 1

Apple е на път да измести голяма част от производството си в Индия и това ясно си личи от ходовете на компанията. В последния си такъв, хората от Купертино възложиха още една задача на индийския завод на Apple, като започнаха да произвеждат компоненти за AirPods.

Към момента в завода се произвеждат само корпусите на слушалките, които по-късно се изпращат в Китай и там биват сглобени с останалите компоненти. Очаква се в близко бъдеще от Apple да стартират и производството на електроника за слушалките, като напълно преместят производствения процес в Индия.

Припомняме, че през изминалата година компанията започна сглобяването на iPhone в Индия, едва няколко седмици, след като то започна в Китай. Ако слушалките също започнат да се произвеждат в Индия, то това ще е втория продукт на компанията, чието производство се мести от Китай.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И на Китай му идва края

    8 16 Отговор
    Естесвено, като китайците хапят ръката, която ги храни и ще гризнат дръвцето. САЩ като ги отрежат леко по леко и от пазари и производство и ще си помислят пак коя страна да изберат. Все повече подобни новини ще четем, леко по леко се местят производства от Китай към Индия.

    Коментиран от #2

  • 2 Мчи то

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "И на Китай му идва края":

    Китай като Индия..евтина работна ръка за експлоатация - милиарди. Ама всичко с времето си, то търкалото се върти, както си горе така ще се озовеш и долу.
  • 3 Факт

    3 1 Отговор
    Индия за тях е евтина работна ръка но там е по сигурно.В Китай с тези комунистически боклуци няма никаква гаранция.