Last news in Fakti

16 Март, 2023 14:23 1 145 3

Ford подготвя готин „парти трик“ за своите електромобили

  • ford-
  • mustang-
  • mach-e-
  • дрифт-
  • бърнаут

Компанията е попълнила документи за патент на системата

Ford подготвя готин „парти трик“ за своите електромобили - 1

Електромобилите са смятани за скучни от голяма част от привържениците на конвенционалните автомобили, като до голяма степен това се дължи на липсата на емоция при шофирането на такъв тип автомобили. Въпреки това, има някои коли на ток, които могат да предизвикат сериозни емоции при шофиране, като често това е свързано с главозамайващо ускорение от 0 до 100км/ч или дори повече.

Сега от Ford искат да направят своите електромобили още по-забавни за хората с бензин (или пък ток) в кръвта. Компанията е попълнила документи за патент, който описва система с интересна функция. Според документите, включването на тази система осигурява бърз и лесен „бърнаут“ на предните и задните гуми при електромобила.

Целта на системата е да загрее гумите преди колата да бъде използвана на писта или пък просто да ви направи готини пред приятелите или събралата се публика. Системата може да бъде включена, за да приложи спирачно усилие към предните гуми и да предаде въртящия момент към задните или обратното.

Все още не е ясно дали и кога подобна система ще бъде въведена, но е много вероятно да я видим при електрическият Mustang Mach-E, който поне към момента изглежда единствения кандидат за тази система. Това не е първият подобен опит на Ford в този аспект, след като преди години представи специален дрифт режим при Focus RS.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Продаден

    4 0 Отговор
    Кой е най-добрият Форд?
  • 2 Знайко

    1 0 Отговор
    А пък моя Ескорт 1.6 от 94г.имаше 105 коня и дори палеше на гас без да има работеща бензинова помпа. Също джия пакет с ел. стъкла , ел. огледала, подгрев на огледалата, задното стъкло и предното стъкло , много дълга скоростна кутия ,брони в цвета на купето, халогени, шибедах с розетка против слънце и зелени стъкла с 75% UV защита. Обиколи България намси колко си пъти!
  • 3 Симо

    0 0 Отговор
    Лекетата скоро няма да имат пари за гуми за бърнаут!!