Last news in Fakti

16 Март, 2023 17:02 1 561 1

BMW ще оборудва автомобилите си със свръх модерен head-up дисплей

  • bmw-
  • head up-
  • дисплей-
  • хед-ъп

Panoramic vision ще представи нов вид технология

BMW ще оборудва автомобилите си със свръх модерен head-up дисплей - 1

Head-up дисплеите съществуват още от края на 80-те години на миналия век и макар да не са една от най-популярните екстри в автомобилите, то не можем да отречем, че са една от най-полезните. През последните години видяхме много интерпретации на технологията, включително и дебюта на 3D head-up дисплеи при различните производители, които изнесоха технологията на още по-високо ниво.

Сега от BMW искат да достигнат дори още по-високи позиции с представянето на новия Panormaic Vision, който на практика представя една модерна система за проектиране върху по-голяма част от стъклото. Технологията е комбинирана с изцяло нов дизайн на таблото, който да следва новия слоган на марката „очите на пътя – ръцете на волана“. Технологията използва светлинни панели, които проектират върху долната част на стъклото, която е предварително затъмнена.

Това дава възможност на шофьора да има достъп всичката информация, която му е нужна, като може да я разпределя или ограничава. Очаква се технологията да дебютира в някой от новите автомобили върху платформата Neue Klasse, което означава, че ще трябва да изчакаме поне до 2025 година, когато очакваме и първият сериен модел на новата архитектура.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бентен

    2 0 Отговор
    Много скучна статия ..!