Last news in Fakti

28 Март, 2023 18:27 2 629 2

Apple патентова сложна система за нещо, което повечето автомобили вече имат

  • apple-
  • apple car-
  • фарове-
  • светлини в завой

Става въпрос за така наречената светлина в завой

Apple патентова сложна система за нещо, което повечето автомобили вече имат - 1

Apple усилено работи над автомобилни технологии и това не е тайна за никого, но докато от компанията работят над сложни системи за автономно управление, инженерите работи и върху също толкова сложни системи за осветяване. Новият патент на Apple е именно в тази сфера и ни представя изключително усъвършенствана система за фарове, чиято приложимост е спорна.

Според графиките и описанието, фаровете ще използват два източника на светлина, един за къси и дълги и един за така наречените завиващи светлини или светлини в завой. Ще има и рефлектор, който да отразява светлината в завой, а също така и затвор, който да я блокира при използването на дълги светлини. В същото време светлината в завой ще се използва и за осветяване на екстериора на автомобила с поставянето на допълнителен рефлектор в предната част, който да се активира при нужда.

Вероятно всички тези неща биха били полезни, но по-скоро бихме заложили на това, че системата е твърде сложна за прилагане при условие, че на пазара от години се предлагат различни методи за осветяване при завой, включително допълнителна крушка във фара или просто използване на светлината за мъгла в съответната посока.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 1 Отговор
    Ситроен го направиха преди ЦЯЛ ВЕК ❗❗❗
  • 2 Апъл

    3 0 Отговор
    Винаги патентоват нещо кооето вече го има.