Last news in Fakti

29 Март, 2023 13:31 1 028 3

Lenovo се отказва от геймърските си смартфони

  • lenovo-
  • legion-
  • геймър-
  • геймърски смартфони

Ходът е част от преструктуриране на компанията

Lenovo се отказва от геймърските си смартфони - 1

Lenovo не са представяли геймърски смартфон от серията Legion от август месец 2022 година и изглежда това ще е последното подобно устройство, което някога ще видим от производителя. Причината за това е спирането на серията Legion, слухове за което се появиха наскоро. Сега новината официално бе потвърдена от говорител на компанията пред Android Authority.

„Lenovo прекратява производството на базираните на Android мобилни телефони за игри Legion като част от по-широка бизнес трансформация и консолидиране на портфолиото за игри. Като лидер в областта на устройствата и решенията за игри, Lenovo се ангажира да развива категорията на игрите с различни форм-фактори, както и да се фокусира върху областите, в които може да донесе най-голяма стойност на глобалната общност на геймърите.“, заявиха от компанията.

Оттеглянето на Lenovo вероятно ще се хареса на другите основни играчи на тези пазари, които към момента се свеждат до Asus и техните смартфони ROG, Nubia със серията Red Magic и Xiaomi с Black Shark.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕЙмър с тротинетка

    2 0 Отговор
    неееееееееее!
  • 2 Джон

    1 5 Отговор
    Никой не обича да прави приложения за Андроид.
  • 3 Валека

    3 3 Отговор
    Геймърсият телефон е нонсенс. Всеки що годе нормален телефон става за игри. Причината е, че всички игри за телефони са супер оптимизирани да пасват дори за слаби телефони, защото почти всички игри за телефон са доилни апарати за пари а не игри за забавление.