18 Октомври, 2022 18:47 6 047 8

Motorola показа телефон с разтегателен дисплей (ВИДЕО)

  • motorola-
  • lenovo-
  • разтегателен дисплей

OLED екранът достига до 6.5 инча

Motorola показа телефон с разтегателен дисплей (ВИДЕО) - 1

Motorola представи концепт за разтегателен смартфон, който дебютира по врем на събитието Lenovo Tech World по-рано днес. Дисплеят на телефона и рамката се разтягат нагоре или съответно надолу след натискането на бутон. В нормалните си размери смартфонът е с диагонал от 5 инча, а при разтегнато състояние той достига до 6.5 инча.

От Motorola не споделят много за смартфона, но лесно може да се забележи, че при него липсва какъвто и да е прорез за предна камера. Не е изключено при концептуалния модел такава изобщо да липсва или пък да е вградена под екрана.

Смята се, че в бъдеще все повече производители ще се ориентират към този тип дисплеи, като по този начин ще позволят на потребителите да разполагат със смартфон с малък дисплей когато това е нужно и смартфон с голям дисплей при работа или гейминг.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    26 4 Отговор
    Очаквайте , Айфон презерватив !!!
  • 2 супер

    26 0 Отговор
    не е лоша идеята! по-добре ми се струва от флиповете и май натам ше тръгне тенденцията с разпъващи се дисплеи. хем по-малък и компактен телефон в джоба хем става и по-голям.
  • 3 Бай Онзи

    10 0 Отговор
    Супер
  • 4 Невероятно кой движи и овациите

    10 0 Отговор
    Е това е реализирано вече миналата година от китайски производител Oppo модел Х

    Коментиран от #5, #6

  • 5 гост

    4 16 Отговор

    До коментар #4 от "Невероятно кой движи и овациите":

    Е успокой се , Моторола от доста години са собственост на Lenovo , както и лаптопите и настолните компютри на IBM . Но всъщност идеята за сгъваем дисплей е отпреди китайците въобще да знаят какво е мобилен телефон и естествено не е китайска !! Просто хората са преценили , че не е достатъчно надеждно и смислено ! И затова Епъл и без сгъваеми екрани продава повече от всички китайци накуп !! И докато китайците се мъчат със сгъваеми екрани , Епъл е почти готов с телефон , който ще е вграден в тялото ти и няма да има нужда дори от зареждане !

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Фантазьор

    16 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Не се коркай пич епъл са изостанали с години и не продават повече а печелят повече понеже с годините айфона се превърна в мода по света. Морално остарял сбирщайн следвайки всичко що се налага при конкуренцията. Нулева иновация , просто добрия им маркетинг продължава да зомбира и промива мозъците на хората. Колкото и да не ти се иска ..конкуренцията движи технологичните иновации напред. Къде ще ти го вградят само ти си знаеш. За жалост Моторола е собственост на Леново. Идеята си е идея...то и първия смартфон с тъчскрийн не е на епъл, но се наложи при тях с помощта на Джобс, който подейства като катализатор на времето. През последните 7-8г. нищо излязло с логото на ябълката не ме е заинтригувало...и има защо...за жалост.
  • 8 Пълно безхаберие какво иска потребителят

    1 3 Отговор
    Пълни глупости. Повечето хора няма да "вършат работа" или играят сериозна игра на телефон. Оптималният размер телефон е 5 инча диагонал най много. Тотално са откачили с тези огромни екрани, то не може да се побере в джоба и върши същата работа като 5 инчов, но тежи като тухла.